Τέλος το Μουντιάλ για την Ελλάδα

Σουηδία-Ελλάδα 2-0

Η Εθνική Ελλάδος έχασε την ευκαιρία να παραμείνει ζωντανή στη διεκδίκηση μίας θέσης που να οδηγεί στο Μουντιάλ του Κατάρ. Στο χθεσινό αγώνα ενάντια στη Σουηδία η εθνική μας ομάδα με πολύ καλή εμφάνιση, ιδίως στο πρώτο ημίχρονο, έδειξε ότι μπορούσε να διεκδικήσει το διπλό. Δυο δοκάρια όμως στο πρώτο μέρος και δυο λάθη των αμυντικών μας στην επανάληψη έφεραν το 2-0 της Σουηδίας, το οποίο, τρεις αγώνες πριν το τέλος της φάσης των ομίλων, μας αφήνει ουσιαστικά εκτός Μουντιάλ του Κατάρ.

Ο αγώνας ξεκίνησε με την Ελλάδα να δείχνει τα δόντια της και να προσεγγίζει με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή. Στο 2ο μόλις λεπτό ο Μασούρας βρέθηκε μέσα στην περιοχή όμως σούταρε λίγο άουτ. Στο 21′ πάλι ο Μασούρας είχε δοκάρι στο τετ-α-τετ που τον έβγαλε ο Μπακασέτας. Στο 35′ από πάσα του Μπουχαλάκη ξανά ο Μασούρας σούταρε πάνω στον τερματοφύλακα της Σουηδίας Όλσεν. Στο 39′ ήταν ο Παυλίδης που αυτή τη φορά σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι με την κεφαλιά του! Το στατιστικό του ημιχρόνου έδειχνε μόλις 1 τελική για τους γηπεδούχους και 7 για την Εθνική μας.

Με την ίδια εικόνα ξεκίνησε και το δεύτερο ημίχρονο, όμως στο 58′ ένα ο Ντίνος Μαυροπάνος μάρκαρε πάρα πολύ άτσαλα τον Ισάκ μέσα στην περιοχή, και έδωσε στη Σουηδία την ευκαιρία να προηγηθεί κόντρα στη ροή του αγώνα, με το εύστοχο πέναλτι του Φόρσμπεργκ. Το γκολ αυτό αποδιοργάνωσε την Εθνική. Στο 69′ ένα ακόμη…τριπλό αμυντικό λάθος, έβγαλε τον Ισάκ φάτσα με το ελληνικό τέρμα και κάπως έτσι ήρθε το 2-0. Η Ελλάδα δεν απείλησε ξανά στα 20 λεπτά που απέμεναν.

Οι συνθέσεις των ομάδων: 
Σουηδία

Προπονητής: Γιάνε Άντερσον: Όλσεν, Κραφτ, Λίντελοφ, Ντάνιελσον, Αουγκούστινσον, Φόρσμπεργκ (87′ Μ. Όλσον), Έκνταλ (81′ Καγιούστε), Όλσον, Κλάεσον (81′ Σβάνμπεργκ), Ίσακ, Κουάισον (87′ Γκιοκέρες).
Ελλάδα

Προπονητής: Τζον Φαν’τ Σχιπ: Βλαχοδήμος, Τσιμίκας, Μαυροπάνος, Χατζηδιάκος, Γιαννούλης (84′ Λημνιός), Μπουχαλάκης, Μπακασέτας, Σιώπης (71′ Πέλκας), Ανδρούτσος, Παυλίδης (75′ Δουβίκας), Μασούρας (71′ Τζόλης).


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕξελίξεις Ανατολική Μεσόγειο: Συνάντηση Μητσοτάκη- Αλ Σίσι στην Αθήνα
Επόμενο άρθροΠιερρακάκης: Το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την Ελλάδα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ