Η κακοκαίρια «Μπάλλος» δοκιμάζει τη χώρα – εκκένωση χωριών στην Εύβοια προληπτικά

Σε περιοχές όπου ο κίνδυνος για πλημμύρες είναι έντονος, ειδικά στην Εύβοια που το καλοκαίρι σημειώθηκαν οι καταστροφικές φωτιές, έγιναν προληπτικές εκκενώσεις.

Στα χωριά της βόρεια Εύβοια Κοτσικιάς, Αγίας Άννας και Αχλαδίου 45 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με το tvstar.gr, άνδρες της Αστυνομίας έκαναν συστάσεις για εκκένωση των χωριών πάντα σε προληπτικό επίπεδο. Αυτοί που θέλησαν να μετακινηθούν φιλοξενούνται από φιλικά τους πρόσωπα. Από την Περιφέρεια έχει μισθωθεί το ξενοδοχείο Αγκάλη για να εξυπηρετήσει όσους θελήσουν να βρουν καταφύγιο.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις στην Βόρεια Εύβοια έντονη βροχόπτωση αναμένεται να ξεκινήσει από τη 13:00 το μεσημέρι.

Την ίδια στιγμή στις Ροβιές και σε άλλα χωριά οι κάτοικοι οχυρώνουν τα σπίτια τους. Τοποθετούν λαμαρίνες και από κάτω σακιά από άμμο και με όποιον τρόπο μπορούν να προετοιμαστούν για να προστατευτούν από την μανία των καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικά ο καιρός στην Εύβοια:

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Από τις προμεσημβρινές ώρες στα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΛιγότεροι περιορισμοί για εμβολιασμένους
Επόμενο άρθροΟικονόμου: «Εντός του 2021 η Τρίτη δόση του εμβολίου»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ