Και τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό!!!

της Σοφίας Γερμανού

Οι πρώτες φθινοπωρινές βροχές της ΑΘΗΝΑΣ δυστυχώς μας βρήκαν και πάλι απροετοίμαστους, κι έπληξαν κι αυτές τους καταταλαιπωρημένους από τις φωτιές πυρόπληκτους κάτοικους της Εύβοιας, τους οποίους «έπνιξε» για τα καλά μια και πλημμύρισαν σπίτια και υποστατικά και οι άνθρωποι βρέθηκαν για μια ακόμη φορά στο δρόμο εναποθέτοντας τις ελπίδες τους μόνο στο Θεό, αφού τα αντιπλημμυρικά έργα που πραγματοποιήθηκαν μέχρι στιγμής σύμφωνα με τους κατοίκους και τους δημάρχους κόλλησαν στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και δεν ξεπερνούν το 10% .

Οι πρόσφατοι σεισμοί στην Κρήτη, οι πλημμύρες στην Εύβοια και όχι μόνο, αποδεικνύουν για μια ακόμη φορά  ότι οι πολίτες αυτής της ώρας παραμένουν έρμαια των φυσικών φαινομένων, της κλιματικής αλλαγής, αλλά και των χαμηλών ρυθμών που κινείται η πολιτεία, η οποία τρέχει πίσω από τα γεγονότα και τις καταστροφές. Η χώρα πρέπει να αναγεννηθεί. Χρειάζονται γρήγορες αποφάσεις κι έργα υποδομών από την μια άκρη της Ελλάδας μέχρι την άλλη. Άνθρωποι και περιουσίες χάνονται από την μια στιγμή στην άλλη και η εκάστοτε κυβέρνηση κάνει εξαγγελίες και παρέχει ψευτοβοηθήματα στους εκάστοτε πληγέντες κι αφήνει τα πράγματα στα χέρια γραφειοκρατών που κάθονται στα γραφεία τους και αδιαφορούν για τους συμπολίτες τους. Έτσι ο χρόνος κυλάει και τα προβλήματα παραμένουν και μεγαλώνουν μέχρι να έρθει η επόμενη καταστροφή και πάλι από την αρχή. Εξαγγελίες, μέτρα και πάει λέγοντας…

Τα προβλήματα του τόπου δεν είναι μόνο οι καταιγίδες και οι σεισμοί. Είναι και τα προβλήματα Υγείας που ταλανίζουν όλες τις Υγειονομικές Υπηρεσίες της χώρας. Η πανδημία και ο κορωνοιός είναι εδώ. Πολλοί συμπολίτες δυστυχώς δεν πείστηκαν και μεγάλος αριθμός του πληθυσμού παραμένει ανεμβολίαστος ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα. Η Θεσσαλονίκη του ενός εκατομμυρίου προσπαθεί να «κλέψει» τα πρωτεία από την Αθήνα. Τι στο καλό συμπρωτεύουσα θα είναι, αν δεν πετύχει αυτή την πρωτιά; Οι ΜΕΘ έχουν ήδη κατακλυσθεί από ασθενείς, κατά πλειοψηφία ανεμβολίαστους , σύμφωνα πάντα με όσα μας λένε οι υπεύθυνοι των νοσοκομείων. Οι θάνατοι καλά κρατούν αφού η χώρα μας  έσπασε το φράγμα των 15.000 νεκρών και οδεύει ολοταχώς για την 16η χιλιάδα κι ενώ ακόμα δεν πραγματοποιήθηκαν οι παρελάσεις και δεν γιορτάσαμε  τον πολιούχο  Άγιο Δημήτριο…

Κι ενώ συμβαίνουν όλα αυτά, οι χώροι ψυχαγωγίας άνοιξαν προσφέροντας προνόμια πλήρους ψυχαγωγίας στους εμβολιασμένους, παρά τις διαφορετικές φωνές που υποστηρίζουν ότι τα μέτρα αυτά θα αυξήσουν και τα κρούσματα και τους ασθενείς.

Παράλληλα με τα μέτρα αυτά άνοιξαν τις πόρτες τους  και όλα τα Α.Ε.Ι.  για τους φοιτητές τους και την  δια ζώσης διδασκαλία σε αίθουσες και αμφιθέατρα. Πρωτοετείς και δευτεροετείς φοιτητές επιτέλους ζούνε το όνειρο της ελεύθερης φοιτητικής ζωής. Οι μεγάλες πόλεις ξαναπήραν τα «πάνω» τους. Οι δρόμοι γέμισαν από νιάτα. Δυστυχώς όμως τα προβλήματα που ταλανίζουν το χώρο της Παιδείας δεν έχουν αρχή και τέλος. Η  υπουργός Παιδείας  κυρία Κεραμέως καταθέτει την μία αγωγή μετά την άλλη ενάντια στις ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών.

Οι εκπαιδευτικοί βγήκαν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για  νέα μέτρα, για την αξιολόγηση εκπαιδευτικών κι εκπαιδευτικών μονάδων. Οι καταλήψεις  σε Γυμνάσια και Λύκεια τείνουν να γίνουν μόδα. Και δεν αρκούσαν αυτά,  πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκαν σε σχολικές μονάδες της Δυτικής Θεσσαλονίκης  πρωτοφανή έκτροπα και   συγκρούσεις,   μεταξύ μελών φασιστικών ομάδων που διείσδυσαν στα σχολεία, και μελών της Νεολαίας του ΚΚΕ. Τα Πρωτοφανή αυτά  έκτροπα  η πολιτεία μέσα από τα θεσμικά της όργανα οφείλει να τα αντιμετωπίσει και να καταστείλει εν τη γενέσει τους και κάθε κατεργάρης να καθίσει στον πάγκο του αφήνοντας ελεύθερο το σχολείο για εφαρμογή της αποστολής του, όπως ορίζεται ρητώς από το σύνταγμά της πατρίδας μας

Η  παγκόσμια οικονομία πήρε φωτιά. Η διεθνής ενεργειακή και οικονομική κρίση τίναξε στον αέρα τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς.  Το καλάθι της νοικοκυράς δεν λέει να γεμίσει. Ο  χειμώνας προβλέπεται βαρύς και  δύσκολα θα ζεσταθεί το κοκαλάκι μας..

Ανάμεσα σε όλα αυτά που ταλανίζουν την χώρα, το Ελληνικό κοινοβούλιο, με έντονους πολιτικούς διαξιφισμούς των πολιτικών αρχηγών, επικύρωσε την Ελληνογαλλική συμφωνία με 191 ψήφους υπέρ και 109 Κατά. Δεν ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. το ΚΚΕ και η ημέρα 25.  Πρόκειται, όπως υποστηρίζουν οι ειδικοί,  για μια Στρατηγικής Σημασίας Συμφωνία η οποία  ισχυροποιεί την θέση της Ελλάδας στην περιοχή, που ήδη δημιούργησε έντονους πονοκεφάλους  κι ένταση στην γειτονική μας Τουρκία. Μια Τουρκία, που παρά τα έντονα εσωτερικά της προβλήματα  δεν σταμάτησε ούτε στιγμή να παραβιάζει τον εναέριο και θαλάσσιο χώρο στην Κύπρο, στο Αιγαίο απαιτώντας με  αποστρατικοποίηση τα ελληνικά νησιά.  Μια Τουρκία, οι αξιωματούχοι της οποίας απειλούν τους πάντες και τα πάντα!!

Η Ελληνογαλλική συμφωνία δεν ήρθε για να λύσει τα προβλήματά μας με την Τουρκία. Ισχυροποιεί σε μεγάλο βαθμό την θέση και τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή μας. Είναι πέραν από βέβαιο ότι οι συμφωνίες και οι παραγγελίες και η αγορά όπλων και νέων οπλικών  συστημάτων δεν αρκούν από μόνα τους για να αντιμετωπίσουν την παρανοϊκή κι επεκτατική  στρατηγική της Τουρκίας. Για την αντιμετώπισή της απαιτείται ενιαία στρατηγική, εθνική ομοψυχία κι  ισχυρό εσωτερικό μέτωπο με ανεβασμένο το εθνικό φρόνημα του λαού.  Η  Τουρκία και οι πολιτικοί της ηγέτες είναι απρόβλεπτοι και  ίσως να αποφασίσουν να δοκιμάσουν όχι μόνο τις αντοχές μας, αλλά και την ισχύ και την εφαρμογή της Ελληνογαλλικής Συμφωνίας. Ήδη με τις συχνές NAVTEX που πραγματοποιούν στην Κύπρο και την Κρήτη δείχνουν τα δόντια και τη διάθεσή τους  να οδηγήσουν την Ελλάδα σε ένα  θερμό επεισόδιο. Εν αναμονή λοιπόν και της υπογραφής της νέας συμφωνίας με τους Αμερικανούς, ας είμαστε  έτοιμοι και αποφασισμένοι για παν ενδεχόμενο!!!

Μέσα στη γενικότερη ανασφάλεια, το SPEAKNEWS επιλέγει να στρέψει το βλέμμα του στην πρόοδο και την ανάπτυξη, που όλοι προσδοκούμε. Σε αυτό το τεύχος φιλοξενούμε αφιέρωμα στην Καινοτομία και την Τεχνολογία, με συνεντεύξεις και άρθρα από ανθρώπους του επιχειρηματικού και του ακαδημαϊκού χώρου, οι οποίοι μας εξηγούν που βρίσκεται η Ελλάδα σήμερα στην παγκόσμια κλίμακα της τεχνολογικής ανάπτυξης και του ψηφιακού μετασχηματισμού, και που μπορεί να φτάσει αν γίνουν τα σωστά βήματα, πολλά από τα οποία έχουν ήδη ξεκινήσει.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔημοτικό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης: Καταδικάζουμε απερίφραστα τον φασισμό και τη χρήση βίας
Επόμενο άρθροΣύνοδος κορυφής στη Σλοβενία: Η συμφωνία AUKUS στο επίκεντρο των Ευρωπαίων ηγετών

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ