«Μπάλλος»: Σε εξέλιξη η κακοκαιρία – Που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες – Οδηγίες αν χρειαστεί από το 112

Σε πλήρη εξέλιξη το κύμα κακοκαιρία «Μπάλλος» από το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της χώρας. Προειδοποιήσεις για την κακοκαιρία εστάλησαν χθες το βράδυ μέσω του 112, σε Κέρκυρα, Κεφαλλονιά, Ήπειρο και αρκετές περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.

Το μήνυμα που έλαβαν πολλοί πολίτες από το 112 που προειδοποιεί για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα:

Δείτε την πορεία της κακοκαιρίας:

Αναλυτικά, η προειδοποίηση της ΕΜΥ για την κακοκαιρία Μπάλλος:

Ένα νέο καιρικό σύστημα με το όνομα ΜΠΑΛΛΟΣ (BALLOS) θα προκαλέσει νέα κακοκαιρία στη χώρα από την Πέμπτη (14-10-2021) και από τα δυτικά – νοτιοδυτικά, με κύρια χαρακτηριστικά :

  1. Τις ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ, που θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα κατά τη διάρκεια των φαινομένων από ισχυρούς ριπαίους ανέμους. Τα έντονα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά και τη Μακεδονία και από το μεσημέρι της Πέμπτης βαθμιαία την υπόλοιπη χώρα.

Την Παρασκευή (15-10-2021) κακοκαιρία προβλέπεται αρχικά σε όλη τη χώρα, τα έντονα φαινόμενα όμως από τις απογευματινές ώρες στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Το Σάββατο (16-10-2021) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν την ανατολική χώρα, αλλά βαθμιαία τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

  1. Τους ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ νότιους ΑΝΕΜΟΥΣ εντάσεως 7 με 8 μποφόρ. Στη βόρεια Ελλάδα από το βράδυ της Πέμπτης (14-10-2021) θα επικρατήσουν βόρειοι άνεμοι με την ίδια ένταση, ενώ την Παρασκευή (15-10-2021) οι νότιοι άνεμοι στο Αιγαίο πιθανώς να φτάσουν τοπικά τα 9 μποφόρ.
  2. Την ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ στη βόρεια Ελλάδα κατά 6 με 7 βαθμούς Κελσίου.

•Στυλιανίδης: Είμαστε σε ετοιμότητα – Θα δοθούν οδηγίες αν χρειαστεί από το 112

Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα για την κακοκαιρία «Μπάλλος» που σαρώσει πολλές περιοχές.

Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστο Στυλιανίδη, για την κακοκαιρία «Μπάλλος» ανέφερε ότι «φτάσαμε σε συγκεκριμένα συμπεράσματα για να αυξήσουμε την ετοιμότητα της χώρας».

Ο υπουργός επίσης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες προαναγγέλοντας ότι οι οδηγίες αυτές θα αποσταλλούν και με το 112 αν χρειαστεί.

Το φαινόμενο είπε θα ξεκινήσει από την Δυτική Ελλάδα και κάλεσε τις τοπικές αρχές να ενημερώσουν τους πολίτες για τα ακραία φαινόμενα που περιμένουμε.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες φέρνει την Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021 η κακοκαιρία «Μπάλλος», καθώς επίσης χιόνια σε ορεινές περιοχές, πτώση της θερμοκρασίας στα ηπειρωτικά και άνεμοι έως 7 μποφόρ.

Δείτε περισσότερα στην Πολιτική Προστασία:


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣτη Βουλή η ελληνογαλλική συμφωνία
Επόμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ για Καυτατζόγλειο και Νέα Τούμπα: «αδικαιολόγητη καθυστέρηση»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ