«Μπάλλος»: Σε κόκκινο συναγερμό η χώρα – Δύσκολο διήμερο δηλώνει ο Στυλιανίδης (vid)

«Αντιμετωπίζουμε ένα επικίνδυνο καιρικό φαινόμενο πολύ σοβαρό ειδικά σε ορισμένες περιοχές της χώρας» ανέφερε, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης στην ενημέρωση που πραγματοποιήθηκε στις 17.00 το απόγευμα της Πέμπτης (14/10) για τις έως τώρα ενέργειες του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία «Μπάλλος».

Σημείωσε, σύμφωνα με τα όσα δημοσιεύει το skai.gr πως από χτες βρίσκονται σε πλήρη διασπορά και ετοιμότητα ολες οι δυνάμεις. «Έχουμε προλάβει ήδη πολλά περιστατικά που θα μπορούσαν να εξελιχθούν δυσάρεστα» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο διήμερο.

Παράλληλα, ανακοίνωσε πως κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία σε Αττική, Εύβοια, Χαλκιδική και πως υπάρχει ενδεχόμενο να κλείσουν και σε άλλες περιοχες μέχρι το βράδυ.

Όπως τόνισε, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής, της Αστυνομίας, των ΕΚΑΒ και της τοπικής αυτοδιοίκησης δρουν συντονισμένα και από κοινού οι δυνάμεις παρεμβαίνουν όπου χρειάζεται με βασικό στόχο την προστασία της ζωής των πολιτών, των υποδομών της χώρας και βεβαίως των περιουσιών των πολιτών.

Συνολικά λειτουργούν σε όλη τη χώρα 9 κέντρα αντιμετώπισης καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα για την Κέρκυρα όπου παρατηρήθηκαν επίσης σοβαρά προβλήματα, υπερχείλισε το ρέμα στην περιοχή Μωραΐτικα και οι δυνάμεις του πυροσβεστικού σώματος και εκεί βρίσκονται σε επιφυλακή, δήλωσε πως εχει κινητοποιηθεί ελικόπτερο των ενόπλων δυνάμεων με εναέριους διασώστες για την απομάκρυνση ατόμων από στέγες σπιτιών και άλλα ψηλά σημεία. 

Εγκλωβισμένοι κατοίκους στην Κέρκυρα

Μεταξύ άλλων, στην Κέρκυρα επιχειρεί ερπυστριοφόρο όχημα του πυροσβεστικού και έχει ειδοποιηθεί και το λιμενικό για έλεγχο στην παραλιακή ζώνη στο σημείο όπου παρατηρείται το πρόβλημα.

Ελικόπτερο έσπευσε να απεγκλωβίσει κατοίκους στην Κέρκυρα που έχουν ανέβει στις ταράτσες σπιτιών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τουλάχιστον 10 άτομα έχουν εγκλωβιστεί στις περιοχές Μωραΐτικα και Μεσσογγή λόγω πλημμυρών στα σπίτια τους. Η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περισσότερες από 300 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στο νησί.

Δείτε το βίντεο:

Την ίδια στιγμή ο κ. Στυλιανίδης κάλεσε όλους τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν πιστά τις παρακάτω βασικές οδηγίες. Αυτές είναι συγκεκριμένες:

1) Αποφεύγουμε κάθε περιττή μετακίνηση.

2) Μετακινούμαστε στα ψηλότερα σημεία του σπιτιού και αποφεύγουμε την παραμονή μας σε υπόγειους, ημιυπόγειους και ισόγειους χώρους, όταν βλέπουμε να υπάρχει ενδεχόμενο πλημμύρας.

3) Για κανέναν λόγο δεν διασχίζουμε χειμάρρους, ρέματα ή δρόμους που έχουν πλημμυρίσει, είτε πεζή, είτε με όχημα.

Στην Αθήνα πλημμύρισαν δεκάδες δρόμοι ενώ κινδύνεψαν και επιβάτες λεωφορείου:

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15-10-2021

Κακοκαιρία προβλέπεται σε όλη τη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, στα βόρεια προβλέπονται ισχυρές βροχές και σποραδικές καταιγίδες ενώ στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας θα σημειωθούν τοπικές χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές θα σημειωθούν βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές που θα συνοδεύονται πρόσκαιρα από χαλαζοπτώσεις και ριπαίους ισχυρούς ανέμους. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα βορειοδυτικά και αργότερα στην Κρήτη θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι στα βόρεια θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.

Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 6 με 7 και στα πελάγη 8 και πιθανώς στο Αιγαίο πρόσκαιρα 9 μποφόρ. Από τις απογευματινές ώρες θα στραφούν στα δυτικά βαθμιαία σε βόρειους 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία στα κεντρικά και τα βόρεια δεν θα ξεπεράσει τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Στην υπόλοιπη χώρα θα φτάσει τους 17 με 20 βαθμούς και στην Κρήτη τοπικά τους 25 με 27 βαθμούς Κελσίου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑντιφασιστική πορεία στη Θεσσαλονίκη(pic&vid)
Επόμενο άρθροΑνισότητα και άλλες κοινωνικοοικονομικές προκλήσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ