Α.Τσίπρας: «Πετάξατε λευκή πετσέτα και αφήσατε τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά»Κ. Μητσοτάκης: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο»

Ξεκίνησε η αντιπαράθεση στη Βουλή σήμερα, ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή την επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στον πρωθυπουργό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας

Τον λόγο πήρε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος είπε: «Θεωρώ ότι βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά αρνητική καμπή. Και όσο περισσότερα αρνητικά ρεκόρ καταγράφει η χώρα, τόσο περισσότερο οι έχοντες την ευθύνη παύουν να συζητούν τα ζητήματα αυτά».

«Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη στα θύματα, αναλογικά με τον πληθυσμό. Κάθε εβδομάδα περίπου 300 συμπολίτες μας, ένα μικρό χωριό, φεύγει», συνέχισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι κρύβεται: «Κρύβεστε. Για να κρύψετε προφανώς την παταγώδη αποτυχία σας. Και στην προσπάθειά σας αυτή κρύβετε την αλήθεια».

Ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ότι σε όλες τις χώρες οι δείκτες πέφτουν ενώ στη χώρα μας ανεβαίνουν.

«Τα νοσοκομεία παραμένουν υποστελεχωμένα ακόμα και κατά τη διάρκεια της πανδημίας, χωρίς μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών» συνέχισε ενώ είπε ότι η Ελλάδα είναι μακράν πίσω σε σχέση με τις άλλες χώρες του νότου σε εμβολιαστική κάλυψη.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι “γιατί”. Ή πιο σωστά, “γιατί πάλι”. Η απάντηση για εμάς είναι απλή: γιατί από την πρώτη στιγμή κινηθήκατε με όρους επικοινωνίας και όταν καταλάβατε ότι το θέμα θέλει δουλειά, απλά παραιτηθήκατε. Πετάξατε λευκή πετσέτα και αφήσατε τη χώρα να πορεύεται στα τυφλά. Και είναι τόσο προκλητικά εμφανές αυτό, που το λένε ακόμη και δικά σας στελέχη». Αναφερόμενος στην αλλαγή ηγεσίας του υπουργείου Υγείας είπε: «Βάλατε τον κ. Πλεύρη στην ηγεσία του υπουργείου, ο οποίος προέρχεται από τον ακροδεξιό χώρο, για να κλείσετε το μάτι στους αντιεμβολιαστές και να σφυρίξετε τέλος στην πανδημία».

Αναφερόμενος στην επιστροπή των ειδικών είπε: «Ποιος επιστημονικά αρμόδιος εισηγήθηκε και συμφώνησε στις αποφάσεις χαλάρωσης των μέτρων; Και ποιος σχεδιάζει και υλοποιεί την στρατηγική για τον εμβολιασμό; Σήμερα έχουμε 6,5 εκατ. δόσεις αδιάθετες την ώρα που η κυβέρνηση αναπαράγει συνεχώς τη θεωρία της ατομικής ευθύνης. Πότε θα αναλάβετε όμως τη δική σας ευθύνη; Πότε θα μιλήσουμε για την ευθύνη μιας κυβέρνησης να είναι σε εγρήγορση;».

Ολοκληρώνοντας, ο κ. Τσίπρας είπε: «Σας καλώ να συνέλθετε και να πάρετε μέτρα εδώ και τώρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές. Δεν σας κάνω αντιπολίτευση. Σας κάνω έκκληση να σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων».

Κυριάκος Μητσοτάκης: η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο

Παίρνοντας το λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε: «Δήθεν η κυβέρνηση, είπατε, έχει σφυρίξει τη λήξη του πολέμου κατά της πανδημίας. Που το είδατε γραμμένο αυτό; Από πού προκύπτει; Η κυβέρνηση προτάσσει την αντιμετώπιση της πανδημίας, εξακολουθούμε να δίνουμε τη μάχη να πείσουμε τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν, εγώ κάνω τρεις συσκέψεις την εβδομάδα με το υγειονομικό επιτελείο».

«Δεν ισχύουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ ούτε η παραπληροφόρηση η οποία διατρέχει το σύνολο της πολιτικής σας. Τα πραγματικά δεδομένα αφορούν τη συνολική αντιμετώπιση της πανδημίας από την πρώτη στιγμή που αυτή χτύπησε τη χώρα μας» συμπλήρωσε.

Συνεχίζοντας την απάντησή του ο πρωθυπουργός, σημείωσε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ καλύτερη θέση από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο στους θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Και είναι πάρα πολύ όχι άδικο, είναι λάθος να απομονώνετε τι συμβαίνει στη χώρα για κάποιες εβδομάδες και να μη βλέπετε τη μεγάλη εικόνα. Δεν παρουσιάζουμε καμία υπερβάλλουσα θνητότητα λόγω covid. Η Ελλάδα είναι απολύτως εναρμονισμένη με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο» συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΟικονομική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ε. Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς
Επόμενο άρθροΝέα κακοκαιρία στο προσκήνιο: Αποχωρεί η «Αθηνά», έρχεται ο «Μπάλλος»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ