Μαρία Σάκαρη – Έβδομη παγκοσμίως στο Τένις!

Όσον αφορά το πλέον πολύ δημοφιλές στην λίστα των σπορ Τένις, η χώρα μας διαπρέπει συνεχώς τόσο στους άντρες, όσο και στις γυναίκες. Σήμερα, στις 18 Οκτωβρίου, η διάσημη Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκαρη κατάφερε να αυξήσει το προσωπικό της ρεκόρ συγκομοιδής βαθμών, διατηρώντας την παρουσία της στην κορυφαία δεκάδα παγκοσμίως και μάλιστα κατακτώντας την έβδομη θέση.

Η Σάκαρη, με 4.005 βαθμούς, κανεί πλέον αισθητή την παρουσία της στο παγκόσμιο Top 10 του αθλήματος, και σύμφωνα με λίστα που ανακοινώθηκε από την WTA αποτελεί ένα επίτευγμα- σταθμό για το ελληνικό Τένις.

Αξίζει να σημειωθεί πως από τις 13 Σεπτεμβρίου, όταν η Μαρία Σάκαρη κατάκτησε την θέση 13 στον κόσμο, αφήνωντας πίσω της την Λένα Δανιηλίδου στο νούμερο 14, είχε ήδη αυξήσει την προσωπική της κατάταξη κατά 5 θέσεις, καθώς μέχρι τότε βρίσκονταν στο νούμερο 18. Από τότε έχει αυξήσει το ατομικό της ρεκόρ άλλες τέσσερις φορές, φτάνοντας στην θέση που βρίσκεται σήμερα!

Κατά συνέπεια του πολύ σπουδάιου αυτού επιτεύγματος, η Μαρία Σάκαρη θα είναι σε θέση να λάβει μέρος στους τελικούς της WTA του Μεξικού, στις αρχές Νοεμβρίου, δίνοντας της την ευκαιρία για μια ακόμη ιστορική κατάκτηση. Εκεί θα ανταγωνιστεί τις αθλήτριες που έχουν ήδη προκριθεί με την παρακάτω σειρά:

1) Άσλεϊ Μπάρτι (Αυστραλία) / 9.077 βαθμοι

2)Αρίνα Σαμπαλένκα (Λευκορωσία) / 7.115 βαθμοί

3)Καρολίνα Πλίσκοβα (Τσεχία)/ 5.320 βαθμοί

4)Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (Τσεχία) / 4.748 βαθμοί

5)Γκαρμπίνιε Μουγκουρούθα (Ισπανία)/ 4.425 βαθμοί

6)Ελίνα Σβιτόλινα (Ουκρανία) / 4.096 βαθμοί

Στην λίστα αυτή όπως φαίνεται, συμπεριλάμβανονται με την σειρά που αναφέρθηκαν οι κορυφαίες 6 στον κόσμο, με την Άσλεϊ Μπάρτι να παραμένει δυναμικά στην πρώτη θέση. Ωστόσο, ιδιαίτερα κοντά ακόμη και στην 6η θέση εμφανίζεται η Ελληνίδα, καθώς παραμένει μονάχα 91 πόντους πίσω από την Ουκρανή Σβιτόλινα, δίνοντας κίνητρο στην Σάκαρη να αυξήσει το ατομικό της ρεκόρ ακόμη περισσότερο στο μέλλον!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑναβάθμιση βρετανικών βάσεων, Σύνταγμα του 1960 και εγκατάλειψη ΔΔΟ
Επόμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εγκαίνια του κέντρου ψηφιακής καινοτομίας της Pfizer

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ