Θεσσαλονίκη: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco

Ως καινοτομία στις επενδυτικές κινήσεις που συμβαίνουν την τελευταία διετία στην Ελλάδα έλαβαν χώρα τα εγκαίνια του Κέντρου Ψηφιακού Μετασχηματισμού στην Θεσσαλονίκη, με τη δήλωση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, που ανέφερε πώς «όλες οι μεγάλες εταιρείες του πλανήτη κοιτάνε την χώρα μας», να χαρακτηρίζει δυναμικά την εξωτερική πολιτική της Ελλάδας στον τομέα τον επενδύσεων.

Την Παρασκευή 15 Οκτωβρίου τελέστηκαν τα εγκαίνια του Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού και Ψηφιακών Δεξιοτήτων της Cisco στη Θεσσαλονίκη. Το πρόγραμμα, το οποίο είχε ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο του 2020 με την υπογραφή συμφωνίας με την προαναφερθείσα εταιρία, επικυρώθηκε στην πράξη, στην περιοχή των Σφαγείων της Θεσσαλονίκης.

Το Κέντρο Ψηφιακού Μετασχηματισμού της Cisco, έρχεται δυναμικά στην χώρα μας με σκοπό να προσφέρει άμεσες και μοντέρνες λύσεις μέσω της τεχνολογίας, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής σε τομείς όπως η υγεία, το περιβάλλον, η αγροτική ανάπτυξη και ο τουρισμός, κατατάσσοντας την Θεσσαλονίκη ως «έξυπνη πόλη».

«Η χώρα μας βρίσκεται πλέον στο διεθνή χάρτη επενδύσεων στο χώρο της τεχνολογίας» , τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερράκακης, ενώ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας ανέφερε συγκεκριμένα πως «τα σφαγεία του 1900 γίνονται σήμερα ένα στρατηγείο, ένας κόμβος τεχνολογίας, καινοτομίας, δικτύωσης και ψηφιακών δεξιοτήτων», δείχνοντας έτσι τη ευρύτερη σημασία που θα μπορούσε να έχει η πόλη της Θεσσαλονίκη στον ψηφιακό μετασχηματισμό που έρχεται και είναι αναγκαίος κι απαραίτητος για την ανάπτυξη της χώρας και την τοποθέτηση της στα λεγόμενα κέντρα καινοτομίας της Ευρώπης.

Η εκτελεστική αντιπρόεδρος Gerri Elliot της Cisco, καθώς και ο αντιπρόεδρος και υπεύθυνος καινοτομίας σε παγκόσμιο επίπεδο Guy Deidrich, έκαναν ιδιαίτερα θετικά σχόλια λέγοντας πώς «μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος και όραμα», και πως «δημιουργούμε μία ψηφιακή πύλη στην Ελλάδα», αντίστοιχα.

«Ο κόσμος που έρχεται είναι ψηφιακός», αποτέλεσε η κύρια δήλωση του Υφυπουργού Εσωτερικών Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, κάνοντας επίσης αναφορά σε κίνητρο για μετανάστευση και επαναπατρισμό πολλών Ελλήνων του εξωτερικού.

https://www.cisco.com/c/m/en_emear/digital-transformation-center-thessaloniki.html


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑνησυχίες για ισχυρή ανάκαμψη του ιού της γρίπης
Επόμενο άρθροΟ Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της Pfizer στην Θεσσαλονίκη (vid)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ