Βόρεια Μακεδονία:Πρώτη ήττα για Ζαεφ και SDMS

Ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών που έλαβε χώρα χθές στην Βόρεια Μακεδονία, συνοδεύτηκε από μια ξεκάθαρη, πρώτη ήττα για το κόμμα του Ζόραν Ζαέφ. Σε πρώτη ανάλυση, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος ή SDSM φέρεται να παρακολουθεί μια μεγάλη νίκη της αντίπολίτευσης VMRO-DPMNE έναντι του δικού του, κυβερνώντος κόμματος.

Κατά την διεξαγωγή του πρώτου γύρου για την εκλογή εκπροσώπων σε επίπεδο δημοτικών ενοτήτων, όπου συμμετείχαν 80 δήμοι των Σκοπίων αλλά και ο μητροπολιτικός δήμος της χώρας, φαίνεται μια καταφανής επικράτηση της αντιπολίτευσης σε πολλές περιοχές της χώρας.

Όπως είναι γνωστό, εάν κανείς από τους υποψήφιους δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ποσοστό ψήφων άνω του 50%, θα υπάρξουν επαναλήπτικές εκλογές, με δεύτερο γύρο στις 31 Οκτωβρίου, όπου θα συμμετέχουν ως υποψήφιοι, οι δύο επικρατέστεροι του πρώτου.

Πάραυτα, ο Ζ.Ζάεφ δήλωσε απερίφραστα την αισιοδοξία του για επικράτηση του κόμματος του στον δεύτερο γύρο, ενώ από την άλλη, ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, μίλησε για “μεγάλη νίκη” του κόμματός του.

Σύμφωνα με τις έως τώρα ενδείξεις, το αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών στην Βόρεια Μακεδονία, θα κριθεί πιθανότατα στον δεύτερο γύρο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑυτά είναι τα επαγγέλματα που εμφανίζουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σύμφωνα με έρευνα του ΣΕΒ
Επόμενο άρθροΟικονομική ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της Ε. Ε. Μαργαρίτης Σχοινάς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ