Νίκη κορυφής για τον ΠΑΟΚ στη Κοπεγχάγη – Πλήρωσε τα λάθη του Ολυμπιακός στη Φρανκφούρτη

του Δημήτρη Χατζηκόρτσου

Αντιστράφηκε το κλίμα πριν το ντέρμπι της Κυριακής

Ο ΠΑΟΚ πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Κοπεγχάγης το βράδυ της Πέμπτης στο πλαίσιο της 3ης νίκης του Europa Conference League με 2-1 και σκαρφάλωσε στην κορυφή του ομίλου του. Ο κακός Ολυμπιακός παραδόθηκε στην ανωτερότητα της Άϊντραχτ (3-1) χάνοντας την ευκαιρία να κλειδώσει την πρόκριση.

Το βράδυ της Πέμπτης ο ΠΑΟΚ πανηγύρισε διπλό πρωτιάς στη Δανία επί της Κοπεγχάγης με 2-1 με την ομάδα της Θεσσαλονίκης να σκαρφαλώνει στην πρώτη θέση του ομίλου της με επτά βαθμούς και ενώ ακολουθεί η αναμέτρηση με τους Δανούς στην Τούμπα.

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε της Κοπεγχάγης παίζοντας με παίκτη παραπάνω από το 10′ και έχοντας ως σκόρερ τους Σίντκλεϊ και Ζίβκοβιτς και πραγματοποιώντας μια εξαιρετική εμφάνιση μέχρι το 70′. Εν συνεχεία και μετά τις αλλαγές που έγιναν αλλά και με το μυαλό στο “Γ. Καραϊσκάκης” και το ματς της Κυριακής με τον Ολυμπιακό έδωσε μέτρα στους Δανούς που βρήκαν ένα τέρμα για να μειώσουν το σκορ και έψαξαν ένα ακόμη. Αυτό δεν ήρθε καθώς ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης πραγματοποίησε κάποιες σπουδαίες επεμβάσεις με τον ΠΑΟΚ να επικρατεί με 2-1 και να πανηγυρίζει την πρώτη νίκη του στη Δανία.

Ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να πάρει κάνει από το Deutsche Bank Park. Η Άιντραχτ επικράτησε 3-1 των ερυθρόλευκων για τη τρίτη αγωνιστική του Europa League. Οι γηπεδούχοι ήταν ανώτεροι και το επιβεβαίωσαν με το σκορ.

Η Άιντραχτ του Όλιβερ Γκλάσνερ άνοιξε το σκορ με τον Μπορέ στο 26′, ισοφάρισε ο Ελ Αραμπί στο 30′ με πέναλτι για τους ερυθρόλευκους , ενώ στη συνέχεια οι Γερμανοί “κλείδωσαν” το ματς με τους Τουρέ (45′) και Καμάντα (59′).

Ο Ολυμπιακός παραμένει δυνατά στο παιχνίδι της πρόκρισης στην επόμενη φάση, καθώς είναι δεύτερος με έξι πόντους, στο -1 από την πρωτοπόρο Άιντραχτ. Η Φενέρμπαχτσε βρίσκεται στην 3η θέση με δύο πόντους, ενώ έχει έναν πόντο η Άντβερπ. Οι Τούρκοι έκαναν δώρο στους ερυθρόλευκους με την ισοπαλία τους (2-2) με την Άντβερπ.

Πλέον αναμένεται με ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον το παιχνίδι της Κυριακής (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ) καθώς, έχουμε πλήρη ανατροπή ψυχολογίας για τις δύο ομάδες. Από τη μιαο ΠΑΟΚ βρήκε νίκη αντίδρασης στη Δανία και μάλιστα με καλή εμφάνιση. Από την άλλη, η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς παρουσίασε αμυντικά κενά και καλείται να βρει ξανά την ισορροπία ώστε να παρουσιαστεί έτοιμη στο ντέρμπι κορυφής που έρχεται.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Πως θα γίνει η στρατιωτική και μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου
Επόμενο άρθροΤο Ε. Κ. ζήτησε να ξεκινήσουν ενδελεχείς έρευνες όσον αφορά τις αποκαλύψεις των Pandora Papers

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ