Μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάζεται φέτος στη Θεσσαλονίκη η 81η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Η στρατιωτική παρέλαση, πραγματοποιήθηκε ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στην παραλιακή Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Την παρέλαση άνοιξαν τμήματα λαβάρων, αλλά και ουλαμός με στολές παραδοσιακών στολών από διάφορες περιόδους της ελληνικής ιστορίας και από διάφορες Περιφέρειες της χώρας.

Την κυβέρνηση εκπροσωπεί ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ενώ παρών είναι επίσης ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Την ίδια ώρα, πιλότος F-16 της ομάδας «Ζευς» της Πολεμικής Αεροπορίας πέταξε στον ουρανό της Θεσσαλονίκης.


«Ελληνίδες, Έλληνες χρόνια πολλά. Πέρασαν 81 χρόνια από τότε που η ελληνική ψυχή βρέθηκε στο μάτι των εχθρών πάλεψε και νίκησε» είπε ο πιλότος του αεροσκάφους και χρησιμοποίησε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά για να κλείσει τον χαιρετισμό του:

«Η μεγαλοσύνη των λαών δεν μετριέται με το στρέμμα, με της καρδιάς το πύρωμα μετριέται και με το αίμα»;

Στο πιλοτήριο του ελληνικού μαχητικού που «έσκισε» τον ουρανό της Θεσσαλονίκης για την 28η Οκτωβρίου ήταν ο 37χρονος Επισμηναγός (Ι) Χριστόδουλος Γιακουμής, με καταγωγή από το Πέραμα.

Με το τέλος της παρέλασης ήρθε και η πιο εντυπωσιακή στιγμή, με ρίψεις αλεξιπτωτιστών και παράδοση της Ελληνικής Σημαίας στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου.

Η από αέρος παρέλαση είχε και άρωμα Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αφού πάνω από τη Θεσσαλονίκη πέταξε και το ιστορικό αεροσκάφος Spitfire, για πρώτη φορά στην ιστορία με ελληνικά χρώματα.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης: Άδικο να χάνονται ζωές την ώρα που μπορούν να σωθούν – Να πείσουμε τους ανεμβολίαστους
Επόμενο άρθροΑλλάζει η ώρα σήμερα το βράδυ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ