Διπλωματικό θρίλερ: Η Ελλάδα ζητά να επιστρέψει το πλοίο με 400 μετανάστες στην Τουρκία

Ένα διπλωματικό θρίλερ εξελίσσεται τις τελευταίες ώρες με φορτηγό πλοίο με σημαία Τουρκίας, που βρίσκεται στην ως άνω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία απέπλευσαν από την Τουρκία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής ενημερώθηκε για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου με σημαία Τουρκίας, στην ως άνω θαλάσσια περιοχή με επιβαίνοντες περί τα 400 άτομα τα οποία κατά δήλωσή τους απέπλευσαν από την Τουρκία.

Το πλοίο ενώ βρισκόταν ανοιχτά της Ιεράπετρας, κάλεσε μέσω 112 ζητώντας βοήθεια. 

Στο σημείο έσπευσε σκάφος του Λιμενικού, όπου προσέδωσε το πλοίο, παραμένοντας στη θαλάσσια περιοχή.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του ΣΚΑΊ που είχε συνομιλία με ανώτατο στέλεχος του υπ. Ναυτιλίας οι ελληνικές αρχές ήρθαν άμεσα σε επαφή με τη FRONTEX και την EE, ζητώντας να έρθει τουρκικό σκάφος από όπου ξεκίνησε τη διέλευση το πλοίο με τουρκική σημαία και να πάρει τους μετανάστες πίσω.

Άλλωστε το πλοίο ξεκίνησε από την Τουρκία και έπλευσε ανενόχλητο με τους 400 μετανάστες μέχρι ανοιχτά της Ιεράπετρας εκπέμποντας σήμα βοήθειας, έχοντας ως τελικό προορισμό την Ιταλία.

Οι Τούρκοι ακολουθήσουν την συνήθη τακτική τους και δεν εμφανίστηκαν. Έτσι το πλοίο και οι μετανάστες θα ρυμουλκηθούν σε ασφαλές σημείο χωρίς να έχει γίνει ακόμα γνωστό το πού.

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣυγκίνηση στο τελευταίο αντίο προς τη Φώφη Γεννηματά
Επόμενο άρθροΗ στρατηγική σχέση Ελλάδας-Κίνας προσελκύει επενδυτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ