Στο 95,7 η πληρότητα στις ΜΕΘ στη Θεσσαλονίκη

Η πληρότητα στις ΜΕΘ σε Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα έφτασε το 95,7% ενώ στην Αθήνα το 75%, σημείωσε η Πρόεδρος του ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Η κα Παγώνη στάθηκε στη σημασία της 3ης εμβολιαστικής δόσης, καθώς όπως είπε η χορήγηση της είναι κρίσιμη ειδικά για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα: «Κάνουμε έκκληση να εμβολιαστούν για την δική τους ασφάλεια», τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ήδη από χθες, Παρασκευή η Θεσσαλονίκη σημείωσε νέο αρνητικό ρεκόρ κρουσμάτων, για δεύτερη φορά μέσα διάστημα λίγων ημερών, ξεπερνώντας κατά πολύ τους αριθμούς μολύνσεων της Αττικής.

Σε οριακή κατάσταση έχουν φτάσει τα νοσοκομεία στη Βόρεια Ελλάδα σύμφωνα με τον  διευθυντή της ΜΕΘ Παπανικολάου Νίκο Καπραβέλο.

«Για την επόμενη εφημερία δεν έχουμε καμία κλίνη εντατικής διαθέσιμη, κάνουμε απεγνωσμένες προσπάθειες να διαμορφώσουμε χώρους σε χειρουργεία για να προστατέψουμε όσους τυχόν κινδυνέψουν», υπογράμμισε  ο κ. Καπραβέλος. Όπως είπε, βρισκόμαστε εν μέσω μιας δύσκολης κατάστασης αναφορικά με την πανδημία, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «ή θα εμβολιαστούμε όλοι μαζί ή θα ζήσουμε τραγωδίες». Εξέφρασε δε την ανάγκη η κυβέρνηση να παρέμβει με την επιβολή μέτρων, επισημαίνοντας ότι με τα σημερινά δεδομένα οδηγούμαστε προς τα βράχια. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η ανησυχία είναι στην επιστημονική κοινότητα, με αποτέλεσμα να συζητώνται νέα μέτρα για τη συγκράτηση των κρουσμάτων. Τα νέα μέτρα στα οποία πιθανώς προσανατολίζεται η επιτροπή θα αφορούν τους μη εμβολιασμένους πολίτες. Συγκεκριμένα, ίσως επανεκτιμηθεί η υποχρεωτικότητα όσον αφορά στους εργαζόμενους σε εστίαση και ψυχαγωγία, ενώ υπάρχουν σενάρια που αναφέρουν πως οι ειδικοί προτείνουν οι μη εμβολιασμένες πολίτες να υποχρεούνται να κάνουν δύο rapid test εβδομαδιαίως για να προσέλθουν στην εργασία τους, με δική τους, ωστόσο, οικονομική επιβάρυνση.

Παράλληλα, στο «τραπέζι» βρίσκονται και περαιτέρω περιορισμοί στους μη εμβολιασμένους αναφορικά με την παρουσία τους σε μεικτούς, ανοιχτούς χώρους σε εστιατόρια, καφέ και μπαρ.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠαραιτήθηκε ο πρωθυπουργός της Β. Μακεδονίας Ζ. Ζάεφ
Επόμενο άρθροΞεκινάνε σήμερα οι φθινοπωρινές εκπτώσεις – Πότε έχουμε Black Friday και Cyber Monday

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ