Αλέξης Τσίπρας: Για Τρίτη φορά ο Κυριάκος Μητσοτάκης αρνείται μίνιμουμ συναίνεση

Στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση χρεώνει την ανεξέλεγκτη πορεία της πανδημίας ο Αλέξης Τσίπρας. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης συγκάλεσε εκτάκτως το Πολιτικό Κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία  ακριβώς λόγω της έντονα αρνητικής τροπής που έχει πάρει η πανδημία τις τελευταίες μέρες. Στην εισήγησή του ο Α. Τσίπρας εστίασε στο ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκηςαρνήθηκε για τρίτη φορά μια μίνιμουμ συναίνεση- οι άλλες δύο αφορούσαν την πρόταση για υπουργό Υγείας κοινής αποδοχής και τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών-, ενώ η πανδημία σπάει κάθε αρνητικό ρεκόρ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Κουμουνδούρου, κατά την τοποθέτησή του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ότι «το νέο κύμα της πανδημίας που έρχεται με σφοδρότητα και βρίσκει τη χώρα πάλι απροετοίμαστη, δύο χρόνια μετά το ξέσπασμα του κορονοϊού, φέρει τη πολιτική σφραγίδα και την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη» σημειώνοντας πως «την ώρα που η πανδημία πλέον σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες είναι ελεγχόμενη, η Ελλάδα καταγράφει δραματικά αρνητικά ρεκόρ με σχεδόν 5.500 κρούσματα και βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις και σε θανάτους ανά εκατομμύριο πληθυσμού και στην πορεία του εμβολιασμού».

Ακολούθως καταλόγισε ευθύνες στην κυβέρνηση υπογραμμίζοντας: «Η κυβέρνηση είχε δύο χρόνια να προετοιμάσει το ΕΣΥ, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προωθήσει σωστά και στοχευμένα το εμβολιαστικό πρόγραμμα, όπως τόσες ευρωπαϊκές χώρες, δεν το έκανε. Είχε έναν χρόνο να προετοιμάσει θεραπευτικά πρωτόκολλα και να φέρει φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται και σε άλλες χώρες, δεν το έκανε. Το μόνο που έκανε είναι ανά τρεις μήνες να κηρύττει το τέλος της πανδημίας, να πανηγυρίζει ότι νίκησε τον κορονοϊό, ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι, στέλνοντας μηνύματα χαλάρωσης στους πολίτες και απαξιώνοντας πλήρως τους επιστήμονες».

Αναφερόμενος στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ ο Α. Τσίπρας είπε «με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην ανθρώπινη ζωή, για τρίτη φορά σε έναν χρόνο τείναμε χείρα βοηθείας με πρόταση για μίνιμουμ συναίνεση, ώστε να αντιμετωπιστεί η πανδημία από επιστήμονες κοινής αποδοχής που δεν θα λειτουργούν με βάση το πολιτικό κόστος. Για τρίτη φορά ο κ. Μητσοτάκης αρνήθηκε, επιβεβαιώνοντας την αλαζονεία του αλλά και το έλλειμμα κατανόησης της κρισιμότητας των στιγμών. Συνεπώς η πολιτική ευθύνη τόσο για τη σημερινή κατάσταση αλλά και για ό, τι έρχεται τον δύσκολο χειμώνα που έχουμε μπροστά μας, του ανήκει αποκλειστικά».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΔιάσωση 382 πολιτών τρίτων χωρών και προσωρινή μεταφορά στο ΚΥΤ Κω – Video
Επόμενο άρθρο«Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα»: Χωρίς δηλώσεις η συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν – Τι ειπώθηκε

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ