Θ.Καράογλου: «Καλώ όλους να εμβολιαστούν γιατί η πανδημία μας απειλεί»

karaoglou

Έκκληση να πρυτανεύσει η λογική και οι ανεμβολίαστοι να σπεύσουν να εμβολιαστούν, ώστε να συμμετέχουν ενεργά στην αναχαίτιση του επιδημικού κύματος, απηύθυνε ο κ. Θεόδωρος Καράογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης.

«Καλώ όλους να εμβολιαστούν γιατί η πανδημία μας απειλεί» ήταν η χαρακτηριστική του αναφορά, απαντώντας σε ερώτηση για το βαρύ επιδημιολογικό φορτίο που παρατηρείται στη χώρα. Με αφορμή, μάλιστα, την επικίνδυνη άνοδο και σε άλλους ανησυχητικούς δείκτες της πανδημίας χαρακτήρισε «αδιανόητο» να υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι αρνούνται να εμβολιαστούν τη στιγμή που αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Δεν μπορώ να καταλάβω πως ένας καλοπροαίρετος άνθρωπος δεν αντιλαμβάνεται την ανάγκη του εμβολιασμού όταν ακούει καθημερινά ότι το 95% των διασωληνωμένων είναι ανεμβολίαστοι, όταν καθημερινά χάνουμε συμπολίτες μας οι οποίοι δεν εμβολιάστηκαν, όταν σε χώρες όπως ο Καναδάς έχει εμβολιαστεί το 96% και δεν έχουν καθόλου κρούσματα και καθόλου θανάτους. Απευθύνομαι στη λογική όλων και τους καλώ να εμβολιαστούν» πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης για την ανάσχεση του κορωνοϊού ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας ήταν κατηγορηματικός πως η χώρα δεν θα οδηγηθεί σε γενικευμένο lockdown.

«Γενικό lockdown όπως ζήσαμε στις αρχές του χρόνου ή πέρυσι δεν θα γίνει γιατί η οικονομία πρέπει να επιβιώσει και γιατί δεν μπορούμε να τιμωρούμε τους συνεπείς και κοινωνικά υπεύθυνους που έχουν εμβολιαστεί. Η Κυβέρνηση θα αυστηροποιήσει τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δίνοντας πλεονεκτήματα στους εμβολιασμένους. Εάν υπάρξει έσχατη ανάγκη μπορεί να υπάρξουν τοπικά μέτρα σε κάποια περιοχή».

Όσον αφορά στις ανατιμήσεις, ο κ. Καράογλου σημείωσε ότι είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο που έχει σχέση με την επανεκκίνηση της οικονομίας και τα προβλήματα που προκύπτουν από την αύξηση της τιμής της ενέργειας.

Μίλησε ακόμη για την πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, να θέσει το θέμα σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης προκειμένου να υπάρξει κοινή αντιμετώπιση του θέματος της ακρίβειας.

Όπως παρατήρησε: «Ήδη η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πρόγραμμα περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ και μια σειρά μέτρων ώστε να δοθεί ανάσα στα μεσαία και χαμηλά εισοδήματα. Εδώ είμαστε να λάβουμε και άλλα μέτρα εφόσον χρειαστεί. Κατανοώ ότι είναι μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για όλους, αλλά θα υπάρξει πρόνοια να στηριχθούν τα ελληνικά νοικοκυριά».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚορωνοιός: Στις 6 το απόγευμα οι ανακοινώσεις του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη
Επόμενο άρθροΜε rapid η είσοδος ανεμβολίαστων σε τράπεζες, δημόσιο -Τι άλλο εξετάζεται – Video

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ