Γιάννης Οικονόμου: Η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, απέκλεισε το ενδεχόμενο επέκτασης της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Σήμερα».

Συγκεκριμένα τόνισε ο κ. Οικονόμου ότι από την ανάλυση των δεδομένων των εμβολιασμών αυτή την ώρα, υπάρχει η εκτίμηση ότι η υποχρεωτικότητα δεν μπορεί να προσφέρει κάτι.

Και πρόσθεσε ότι στην υποχρεωτικότητα θα πρέπει να έχει κανείς και την ποινή, το μέτρο που θα επιβληθεί σε περίπτωση που δεν εφαρμόζεται.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε κατηγορηματικά ότι δεν θα υπάρξουν ξανά οριζόντια μέτρα που θα αφορούν τους εμβολιασμένους λέγοντας χαρακτηριστικά «δεν μπορούμε να γυρίσουμε πίσω».

Επίσης εξήγησε ότι η διαφορά του τέταρτου κύματος της πανδημίας με το περσινό είναι ότι πλέον υπάρχουν πάνω από 65, εκατ. πολίτες που έχουν εμβολιαστεί, κάτι που κατά τεκμήριο προστατεύει από τη σοβαρή νόσηση.

Ο κ. Οικονόμου ξεκαθάρισε ότι μέτρα που εφαρμοζονται είναι στοχευμένα μέτρα, κυρίως τους ανεμβολίαστους ώστε να τους ασκηθεί μια έμμεση πίεση να εμβολιαστούν, να δυσκολέψει η πρόσβασή τους σε δραστηριότητες για να προστατευθούν οι ίδιοι, η οικογένειές τους και η κοινωνία αλλά και για να αντιληφθούν ότι η ζωή τους θα είναι ευκολότερη αν εμβολιαστούν.

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚορωνοϊός: Οι ανακοινώσεις του Υπουργού Υγείας για τους ανεμβολίαστους
Επόμενο άρθροΝοσοκομείο «Παπανικολάου» – Όλοι ανεμβολίαστοι στις ΜΕΘ δηλώνει ο Καπραβέλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ