Ανησυχία του Δημάρχου Θεσσαλονίκης για τα αυξημένα κρούσματα

Την ανησυχία του από την αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και των νοσηλευομένων εξέφρασε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, στη διάρκεια της αποψινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

«Η πανδημία επανακάμπτει. Τα νεότερα είναι δυσάρεστα για τον δήμο Θεσσαλονίκης και τη χώρα. Στον δήμο μας συγκεκριμένα, μέσα σε μία εβδομάδα, τα κρούσματα αυξήθηκαν περίπου 38% και οι νοσηλευόμενοι κατά 18%», τόνισε ο κ.Ζέρβας, απευθύνοντας για μία ακόμη φορά έκκληση στους πολίτες να εμβολιαστούν και παράλληλα να τηρούν τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

«Είναι δεδομένο ότι πρέπει να αποφύγουμε τα οριζόντια μέτρα που πλήττουν την κοινωνία και την οικονομία. ‘Οποια μέτρα εισηγούνται οι ειδικοί και αποφασίζονται πρέπει να είναι στοχευμένα, αποδοτικά και να τηρούνται», συμπλήρωσε ο κ.Ζέρβας.

Ο δήμαρχος υπογράμμισε ότι οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν και έδωσε τα συγχαρητήρια του στα στελέχη της δημοτικής αστυνομίας Θεσσαλονίκης που από την αρχή της πανδημίας βοηθούν στους ελέγχους για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Παράλληλα, στη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ.Ζέρβας εξέφρασε τη θλίψη του για τους θανάτους της ποδηλάτισσας Δήμητρας Ιορδανίδου, στην Τούμπα και του 47χρονου διανομέα στην Ανθέων. «Θα πρέπει να δούμε την οδική ασφάλεια και οδηγική συμπεριφορά. Κάνουμε ή δεν κάνουμε ποδηλατοδρόμους; Ασφαλτοστρώνουμε ή όχι; Καλύπτουμε τις τρύπες από τις βροχές ή όχι; Διαγραμμίζουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο; Συνεργαζόμαστε με όλους τους φορείς για ένα πιο έξυπνο σύστημα κυκλοφορίας; Και εμείς αυτό το κάνουμε σε καθημερινή βάση».

Ο δήμαρχος, κατέληξε, πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να έχει ένα δίκτυο ποδηλατοδρόμων ωστόσο «μέχρι να συμβεί αυτό θα πρέπει όλοι να συνυπάρχουμε στο οδόστρωμα. Αυτό γίνεται σε όλες τις προηγμένες κοινωνίες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ