Εντείνονται οι έλεγχοι για τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού.

Εντατικότερους ελέγχους αρχίζει από το Σάββατο η κυβέρνηση, οπότε θα ισχύουν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, επιστρατεύοντας σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ 8.000 αστυνομικούς και 50 κλιμάκια με 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και του υπoυργείου Ανάπτυξης.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ θα πραγματοποιηθούν από 1.900 συνεργεία σε όλη τη χώρα.


Μάλιστα, χθες πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μάξιμου με την παρουσία υπουργών, αλλά και επικεφαλής των ελεγκτικών μηχανισμών που θα αναλάβουν να κάνουν τους ελέγχους σε όλη τη χώρα.


Οι αρχές θα επικεντρωθούν στον έλεγχο της ταυτοπροσωπίας ώστε να διαπιστώνεται αν τα πιστοποιητικά συνοδεύονται από ταυτότητα για την είσοδο των πολιτών στα καταστήματα.


Σημειώνεται ότι πλέον είναι έτοιμη και η απαραίτητη διασυνδεσιμότητα μεταξύ των υπηρεσιών, προκειμένου να βλέπουν πού έχουν γίνει, σε ποια καταστήματα, και να διαμορφωθεί «μαύρη λίστα» των καταστημάτων που έχουν υποπέσει επανειλημμένα σε αντίστοιχες παραβάσεις ή έχουν ήδη επισημανθεί το προηγούμενο διάστημα. 


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης, ανέφερε ότι οι έλεγχοι θα γίνονται κατά προτεραιότητα στα καταστήματα που έχουν ήδη παραβιάσει τη νομοθεσία, ενώ υπενθύμισε ότι οι κυρώσεις και τα πρόστιμα διπλασιάζονται με κλείσιμο καταστημάτων για 15 ημέρες και πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ.


Σε πρώτο στάδιο, αυτό το Σαββατοκύριακο, οι έλεγχοι θα επικεντρωθούν σε κέντρα διασκέδασης, μπαρ, εστιατόρια, υπεραγορές λιανικής πώλησης, μεγάλα εμπορικά κέντρα και σουπερμάρκετ και γενικότερα σε σημεία υψηλού εμπορικού ενδιαφέροντος. 
Σε δεύτερο στάδιο οι έλεγχοι θα επεκταθούν σε τράπεζες, δημόσιες υπηρεσίες ακόμα και σε κομμωτήρια. Όπως ξεκαθαρίζουν αρμόδιες αστυνομικές πηγές, «δε θα υπάρξει καμιά ανοχή το πρώτο 24ωρο, με πολλά πρόστιμα (διπλασιασμένα μάλιστα) και 15μερα λουκέτα». Οι έλεγχοι θα γίνονται με αυστηρή επιλογή των στόχων, γρήγορα και με μεγαλύτερες ομάδες ελέγχων (σφράγισμα εισόδων – εξόδων) για να γίνει γρήγορα έλεγχος και να μην υπάρχουν διαρροές. 


Περαιτέρω, ξεκαθαρίζεται ότι υπαίθριοι χώροι με οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα θεωρούνται κλειστοί. Ανοιχτοί χώροι είναι μόνο αυτοί που δεν έχουν οροφή και περιμετρικά παραπετάσματα μέχρι 1 μέτρο και 30 εκατοστά. 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑρχίζει σήμερα το Thessaloniki Summit 2021
Επόμενο άρθροΣυνεδριάζει σήμερα το υπουργικό Συμβούλιο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ