Κυριάκος Μητσοτάκης στο Υπουργικό Συμβούλιο «Το μήνυμα παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε».

Απάντηση στην κριτική ότι η πανδημία έχει ξεφύγει από τον έλεγχο της κυβέρνησης έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με την εισαγωγική τοποθέτησή του στην έναρξη της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

«Πριν ξεκινήσουμε, μία παρατήρηση σχετικά με την πανδημία και ενόψει της εφαρμογής και των νέων μέτρων από το Σάββατο. Όπως έχουμε πει πολλές φορές υπάρχει όντως μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων. Υπάρχει μία μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της πραγματικότητας: ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα», είπε ο πρωθυπουργός.

Και πρόσθεσε: «Θυμίζω ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο, σε μία μέτρηση η οποία είχε γίνει, μόλις το 33% των ενηλίκων μας έλεγαν ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα, ενώ 11 μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων.

Το αναφέρω γιατί απέναντι στο φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής, ανταποκρίνεται στην πολιτική της πειθούς και διαψεύδει τους αρνητές της αλήθειας, όσο και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση.

Το μήνυμα, λοιπόν, σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε».

Στα κυρίως θέματα που συζητήθηκαν στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός είπε ότι η ατζέντα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και «πράσινη» καθώς «στο επίκεντρό της βρίσκονται τέσσερις τολμηρές μεταρρυθμίσεις που αφορούν το περιβάλλον, τον ενεργειακό προσανατολισμό της χώρας προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Πρώτα και πάνω απ’ όλα ο κλιματικός νόμος, τον οποίον για πρώτη φορά αποκτά η χώρα. Το νέο πλαίσιο παραγωγής και αποθήκευσης ρεύματος από καθαρές πηγές, με έμφαση στα θαλάσσια αιολικά πάρκα. Τρίτον, ο μετασχηματισμός της διαχειριστικής αρχής υδρογονανθράκων. Και βεβαίως το εθνικό σχέδιο κυκλικής οικονομίας για την τετραετία 2021-2025.

Μιλάμε, συνεπώς, για ένα πολυεπίπεδο, ένα συνεκτικό πρόγραμμα που οδηγεί με στόχους και με χρονοδιαγράμματα την Ελλάδα στη νέα εποχή. Σε μια ανάπτυξη η οποία από τη μια θα προσφέρει καθαρή και φθηνή ενέργεια αλλά ταυτόχρονα θα προσφέρει και πολλές, καλές νέες θέσεις εργασίας και καλύτερη ποιότητα ζωής στους πολίτες.

Είναι μία αναγκαία επιλογή εν μέσω της κλιματικής κρίσης, αλλά είναι μια επιλογή συνώνυμη και με την πρόοδο του τόπου και την ευημερία της κοινωνίας.

Το νέο πλαίσιο υπηρετεί, προφανώς, τις δεσμεύσεις της χώρας μας τις οποίες είχα την ευκαιρία να επαναλάβω και τη Δευτέρα, στη σύνοδο του ΟΗΕ».

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική τοποθέτησή του, ο πρωθυπουργός ανέφερε: «Θα έχουμε την ευκαιρία σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο να συζητήσουμε δυο ακόμα σημαντικές πρωτοβουλίες.

Τη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ την οποία θα μας παρουσιάσει ο Υπουργός Υγείας, μια πολύ σημαντική παρέμβαση την οποία πιστεύω ότι θα τη δει με ανακούφιση και το Υπουργείο Οικονομικών, καθώς εξορθολογίζει συνολικά το πλαίσιο αγορών υπηρεσιών υγείας.

Και μια ακόμα πολύ σημαντική μεταρρύθμιση την οποία θα μας παρουσιάσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά θέλω να ευχαριστήσω και τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης γιατί έπαιξε σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσή της, που αφορά την Εθνική Σχολή Δικαστών. Μια σημαντική παρέμβαση στο συνολικό εξορθολογισμό της Δικαιοσύνης».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022
Επόμενο άρθροΜήνυμα υπέρ εμβολιασμού και ελέγχων από την Ιερά Σύνοδο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ