Παρουσίαση Βιβλίου – «Τελικά … δεν υπάρχει ευτυχία» του Πανίκου Ελευθερίου

Παρουσίαση του βιβλίου «Τελικά… δεν υπάρχει ευτυχία» του Πανίκου Ελευθερίου που κυκλοφορεί από τιςΕκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021 και ώρα 19:30, στη Νέα Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Λάρνακας, Αρχιεπισκόπου Κυπριανού 1, Λάρνακα (Κτίριο πρώην Συνεργατικού Ταμιευτηρίου Αμμοχώστου).

Το βιβλίο θα παρουσιάσει η κα Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή, φιλόλογος και κριτικός λογοτεχνίας. Την εκδήλωση χαιρετίζει ο Δήμαρχος Λάρνακας κ. Ανδρέας Βύρας.

Το βιβλίο είναι μία συλλογή διηγημάτων, με ανθρώπινες ιστορίες που έχουν ως συστατικό τους… το δράμα που ζει καθημερινά ο σημερινός Έλληνας. Όχι μόνο τα συνηθισμένα προβλήματα και τις έγνοιες του ανθρώπου της καθημερινότητας, του βιοπαλαιστή, του οικογενειάρχη, τους έρωτες, τα μίση και τα πάθη, αλλά και το σαράκι που τρώει τον Έλληνα που νοιάζεται για την πατρίδα και το Έθνος. Δεν μπορεί, κατά τον συγγραφέα, να είναι πραγματικά ευτυχισμένος ο σημερινός Έλληνας, όταν αντικρίζει κάθε βράδυ την τεράστια φωταγωγημένη σημαία του Τούρκου κατακτητή στον Πενταδάκτυλο. Κατά τον ακριβώς τρόπο, υπάρχουν οι Έλληνες που υποφέρουν κάθε χρόνο στην επέτειο της άλωσης της Κωνσταντινούπολης, γιατί δεν αντέχουν με την ιδέα ότι η Πόλη είναι σε Τούρκικα χέρια κι η Αγιά Σοφιά αντί να έχει καμπαναριό, έχει μιναρέδες. Υπάρχουν ακόμα Έλληνες που είναι δυστυχισμένοι, όχι περήφανοι και πανευτυχείς, σε κάθε επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, γιατί η επέτειος αυτή τους υπενθυμίζει ότι στη Χειμάρα, στο Αργυρόκαστρο και στα άλλα Ελληνικά εδάφη που ανακτήθηκαν με αίμα, η Ελληνική σημαία δεν κυματίζει ελεύθερα και περήφανα. Είναι κι αυτοί που δεν έχουν πειστεί κατά το ελάχιστο για τα πλεονεκτήματα για τον Ελληνισμό, από την ‟διευθέτηση” στο θέμα της ονομασίας του ψευδοκρατιδίου των Σκοπίων. Εξοργίζονται, οι δυστυχείς…, κάθε φορά που ο κάθε τιποτένιος σφετεριστής της Ελληνικής Ιστορίας παρουσιάζεται ως… ‟Μακεδόνας” ή έστω ως… ‟Βορειο-Μακεδόνας…

Ο συγγραφέας Πανίκος Ελευθερίου είναι τραπεζικός υπάλληλος και πατέρας τριών παιδιών, και κατάγεται από την κατεχόμενη Άσσια της επαρχίας Αμμοχώστου. Ο προβληματισμός και η συνεχής ανησυχία για το μέλλον της Κύπρου και του Ελληνισμού γενικότερα τον οδήγησαν σε συνεχή αρθρογραφία στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, τόσο στην Κύπρο, όσο και σε ηλεκτρονικές εφημερίδες στην Ελλάδα και στον ευρύτερο χώρο του απόδημου Ελληνισμού. Το 2009 εξέδωσε το βιβλίο του «Εάλω η Κύπρος», ένα πολιτικό μυθιστόρημα με το οποίο προσπαθεί να καταδείξει ποιες θα είναι οι επιδράσεις που θα έχει μια πιθανή λύση Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας στη ζωή των απλών ανθρώπων στην Κύπρο.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

  1. Χαιρετισμός από τον Εκδότη κ. Ανδρέα Γερμανό
  2. Χαιρετισμός από τον Δήμαρχο Λάρνακας κ. Ανδρέα Βύρα
  3. Χαιρετισμός από τον Αντιπρόεδρο του ΚΥΚΕΜ κ. Ανδρέα Μορφίτη
  4. Παρουσίαση του βιβλίου από τη φιλόλογο κα Χρυσόθεμις Χατζηπαναγή
  5. Λίγα λόγια από τον συγγραφέα κ. Πανίκο Ελευθερίου

Θα ακολουθήσει δεξίωση

Την εκδήλωση διοργανώνει το Κυπριακό Κέντρο Μελετών και υποστηρίζει ο Δήμος Λάρνακας


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΞεκινάει σήμερα το 62ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΣ. Φάμελλος: Μόνο το Υπουργικό Συμβούλιο ζει την πράσινη εικονική πραγματικότητα του κ. Μητσοτάκη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ