Θεσσαλονίκη: Κατέρρευσε η ψευδοροφή σε σχολική αίθουσα – Δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός.

Η ψευδοροφή σε τάξη του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας έπεσε πάνω στα θρανία των μαθητών, λίγη ώρα αφότου η αίθουσα εκκενώθηκε.

Χάρη στην πρόληψη της δασκάλας της τάξης, οι 19 μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας γλύτωσαν από τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, η δασκάλα αντιλήφθηκε ρωγμές στην οροφή της αίθουσας και άκουσε έναν θόρυβο, οπότε και ζήτησε από τα παιδιά να εκκενώσουν την τάξη. Πέντε λεπτά αργότερα η ψευδοροφή κατέρρευσε!

Το κτήριο εκκενώθηκε αμέσως και οι γονείς ενημερώθηκαν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι την Δευτέρα με απόφαση του δημάρχου Πυλαίας – Χορτιάτη, Ιγνάτιου Καϊτεζίδη, ο οποίος τονίζει ότι θα επιμείνει «και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν». Σύμφωνα με τον δήμαρχο, επί τόπου έχουν σπεύσει τεχνικές υπηρεσίες του δήμου προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Μαζί με τις ενέργειες στις οποίες ήδη έχουμε προβεί ως δήμος, ζητούμε την άμεση παρέμβαση της δικαιοσύνης προκειμένου να αποδοθούν οι ευθύνες για αυτήν τη σοβαρή κακοτεχνία που έθεσε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα μαθητών και εκπαιδευτικού της τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου Πυλαίας.
Πρόκειται για ένα μισθωμένο από την πρώην Νομαρχία σχολείο στο οποίο το καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν εργασίες ανακαίνισης και ενεργειακής αναβάθμισης από τους ιδιοκτήτες του με μελέτη, δαπάνες και τεχνική επίβλεψη δική τους.
Εδώ και τώρα η δικαιοσύνη πρέπει να διαλευκάνει την υπόθεση. Από την πλευρά τους οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου μας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή στον χώρο και  πραγματοποιούν από το πρωί αυτοψίες και στους υπόλοιπους χώρους της σχολικής μονάδος προκειμένου να ελεγχθούν τυχόν ελλείψεις και κακοτεχνίες στην κατασκευή.
«Με απόφασή μου η σχολική μονάδα θα παραμείνει κλειστή μέχρι τη Δευτέρα προκειμένου να ολοκληρωθεί ο έλεγχος και να υπάρξει υπεύθυνη βεβαίωση για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών. Θα επιμείνω και προσωπικά για την απόδοση ακέραια των ευθυνών σε όσους τις έχουν», δήλωσε ο δήμαρχος Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑπό την Εύβοια ξεκινάει η πολιτική εξόρμηση του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα
Επόμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Διπλή αύξηση του κατώτατου μισθού εντός του 2022

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ