Γιώργος Παπανδρέου: «Δεν θέλω πολιτική ρεβάνς»

Για την απόφαση του να διεκδικήσει, ξανά, την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, σε τηλεοπτική συνέντευξη στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ως προς την απόφασή του να κατέλθει υποψήφιος, είπε: «Καμία πολιτική ρεβάνς δεν θέλω να πάρω. Δικαίωση για μένα είναι να δω τη χώρα να προχωρά. Και υπουργός ήμουν και αρχηγός του κόμματος και πρωθυπουργός ήμουν. Δεν έχω καμία φιλοδοξία να πιάσω κάποια καρέκλα. Τα έχω δει, τα έχω ζήσει. Στόχος μου είναι να μπορώ να προσφέρω σ’ αυτή την παράταξη ειδικά μετά από την τραγική απώλεια της Φώφης Γεννηματά που άφησε παρακαταθήκη πλεονάσματος ήθους. Δεν είχα προγραμματίσει τη ζωή μου να μπω ξανά σ’ αυτή τη διαδικασία. Αλλά υπήρχε το μεγάλο κενό που άφησε η Φώφη και μια μεγάλη αγωνία στην παράταξη. Αφουγκράστηκα και την κοινωνία και το αποφάσισα».

Δεσμεύτηκε ότι θα παραμείνει ενωμένο το κόμμα και ότι ο ίδιος θα είναι δίπλα στον νέο αρχηγό, αν δεν εκλεγεί ο ίδιος.

Στα σενάρια για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Παπανδρέου επέμεινε ότι πρόκειται για συντηρητικό κόμμα, «ότι συμμάχησε με τον καραμανλισμό, συμμάχησε με τον τότε κ. Καμμένο και βεβαίως συγκάλυψε τις ευθύνες της Δεξιάς».

Τάχθηκε υπέρ της συναίνεσης όταν πρόκειται για κάτι θετικό, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «άλλο συναίνεση και άλλο συγκυβέρνηση. Οι συνεργασίες θέλουν μία πλατφόρμα πολιτική. Εγώ δεν βλέπω περιθώριο συνεργασίας με τη ΝΔ, ούτε με το ΣΥΡΙΖΑ που τον θεωρώ συντηρητική παράταξη. Είμαστε εδώ για τις προοδευτικές αλλαγές για τον λαό. Στόχος μου είναι να ανατρέψουμε τις σημερινές ισορροπίες».

Μιλώντας για την θητεία του ως πρωθυπουργός και την «ατάκα» του «λεφτά υπάρχουν», τόνισε πως «ακριβώς το ίδιο λέω και σήμερα. Λεφτά υπάρχουν. Λεφτά υπάρχουν εάν νοικοκυρέψουμε τη χώρα, εάν χτυπήσουμε τη γραφειοκρατία, εάν χτυπήσουμε τη διαφθορά» και πρόσθεσε «Είχα πει τότε ότι υπάρχουν συμφέροντα, υπάρχουν κατεστημένα, υπάρχουν κακές, αντιδημοκρατικές και αδιαφανείς λειτουργίες στη χώρα μας, όπου τα λεφτά πέφτουν σε μια μαύρη τρύπα».

Ο Γ. Παπανδρέου ξεκινά περιοδείες από την Παρασκευή σε Αχαΐα, Ηλεία, Αιτωλοακαρνανία και την Κυριακή πάει Κρήτη.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠαναγιωτόπουλος σε ΣΚΑΪ: Πάντα να είναι στο τραπέζι το lockdown – Ποια μέτρα να επανεξεταστούν
Επόμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας: «Ο κ. Μητσοτάκης παριστάνει ότι πρωθυπουργεύει σε μία άλλη χώρα»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ