Χάπι για τον κορωνοϊό ανέπτυξε η Pfizer: Μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89%

Οι θεραπείες φαίνεται πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας συμπληρωματικά με τον εμβολιασμό καθώς θα μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης για τους ανθρώπους που μολύνονται από τον ιό.

Το πειραματικό χάπι που ανέπτυξε η Pfizer για τον κορωνοϊό μειώνει τον κίνδυνο νοσηλείας και θανάτου κατά 89% στους ασθενείς υψηλού κινδύνου που μολύνθηκαν πρόσφατα, ανακοίνωσε η φαρμακοβιομηχανία.

Όπως μεταδίδει το Bussiness Insider η εξέλιξη αυτή αυξάνει την πιθανότητα να υπάρχουν σύντομα πολλά διαθέσιμα χάπια κατά της COVID-19 για τους ασθενείς, καθώς και η φαρμακοβιομηχανία Merck πρόσφατα ανακοίνωσε τα θετικά αποτελέσματα για το χάπι που έχει αναπτύξει για τον κορωνοϊό, το molnupiravir. Οι θεραπείες φαίνεται πως θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας συμπληρωματικά με τον εμβολιασμό, καθώς θα μειώσουν τον κίνδυνο σοβαρής νόσησης για τους ανθρώπους που μολύνονται από τον ιό.

«Είναι κοντά μας πια η δυνατότητα να σταματήσουμε να ζούμε με φόβο», δήλωσε στο Insider ο επικεφαλής επιστημονικός διευθυντής της Pfizer Μικαέλ Ντόλστεν.

«Θα σπάσει ο φόβος, θα μειωθεί η τεράστια επιβάρυνση των νοσοκομείων, ενώ ο κίνδυνος να μολυνθείς και να καταλήξεις σε νοσοκομείο ή να πεθάνεις θα γίνεται στατιστικά όλο και μικρότερος και σχεδόν ανύπαρκτος» πρόσθεσε. «Είναι μια τεράστια ιατρική πρόοδος για την ανθρωπότητα».

Διαβάστε την ανακοίνωση της Pfizer πατώντας εδώ.

Η Pfizer θα παράξει πάνω από 180.000 πλήρεις θεραπείες έως τα τέλη του 2021 και τουλάχιστον 50 εκατ. το 2022. Εκπρόσωπος της εταιρίας ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαδικασίες για την αύξηση της παραγωγής και τα νούμερα αυτά θα επικαιροποιηθούν μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Στη μελέτη συμμετείχαν 774 ενήλικες που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου για σοβαρή νόσηση από κορωνοϊό και μολύνθηκαν πρόσφατα. Τυχαία τους χορηγήθηκε το χάπι της Pfizer ή ψευδοφάρμακο (placebo). Λιγότερο από 1% από εκείνους που έλαβαν το φάρμακο της Pfizer νοσηλεύτηκαν ενώ κανείς δεν πέθανε. Στην ομάδα που έλαβε το placebo, περίπου το 7% νοσηλεύτηκαν και 10 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους.

Συμπερασματικά, ο κίνδυνος νοσηλείας ή θανάτου μειώθηκε κατά 89% για ασθενείς που έλαβαν το χάπι της Pfizer τρεις ημέρες μετά την εκδήλωση συμπτωμάτων κορωνοϊού. Για εκείνους που πήραν το φάρμακο μέσα σε πέντε ημέρες από την εκδήλωση των συμπτωμάτων, τα οφέλη ανήλθαν σε 85% ανέφερε ο Ντόλστεν. Και στις δύο περιπτώσεις, το φάρμακο προσέφερε 100% προστασία από θάνατο.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΗ Κοπεγχάγη «πλήρωσε» με το ίδιο νόμισμα τον ΠΑΟΚ
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιου Λιβανού με τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας και Θράκης) κ. Σταύρο Καλαφάτη

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ