Κορωνοιός – μέτρα:Αλλάζουν όλα στην καθημερινότητα μας -Τι πρέπει να γνωρίζουμε

Πρεμιέρα το Σάββατο 6 Νοεμβρίου των νέων μέτρων κατά του κορωνοιού που αλλάζουν τη ζωή μας και κυρίως αλλάζουν τη ζωή των ανεμβολίαστων. Τι πρέπει να γνωρίζουν εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι, εργαζόμενοι και επαγγελματίες; Πως θα γίνονται οι έλεγχοι και ποια θα είναι τα πρόστιμα για όσους δεν τηρούν τα νέα μέτρα;  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ 

1. Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εσωτερικούς χώρους και των χώρων εργασίας και επίσης σε όλους τους εξωτερικούς χώρους όπου παρατηρείται συνωστισμός. Σε αυτή την περίπτωση εξαιρούνται οι πολίτες για ιατρικούς λόγους και παιδιά ηλικίας κάτω των 4ων ετών. 


2. Αποστάσεις ενάμισι μέτρου μεταξύ των ατόμων ένα άτομο ανά 2 τ.μ. σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους.

3. Απαραίτητη η τοποθέτηση αντισηπτικών

4. Υποχρέωση αναγραφής εμφανώς των κανόνων λειτουργίας καταστημάτων και επιχειρήσεων και του μέγιστου αριθμού πελατών

5. Εξαερισμός των χώρων με φυσικό ή τεχνητό τρόπο

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ 

1. Προσέλευση ανεμβολίαστων εργαζομένων και για εργαζόμενους σε χώρους λατρείας με 2 υποχρεωτικά-αρνητικά τεστ την εβδομάδα (rapid test ή τεστ PCR).

Υποχρεωτικό αρνητικό τεστ σε: δημόσιες υπηρεσίες και δικαστήρια, τράπεζες, μικτούς χώρους διασκέδασης,ανοιχτούς χώρους διασκέδασηςεμπορικά κέντρακομμωτήρια και υπηρεσίες προσωπικής υγιεινής (αποτρίχωση, περιποίηση νυχιών, σολάριουμ) , αλλά καιστις εκκλησίες και τα μοναστήρια.

Ελεύθερη είσοδος στους ανεμβολίαστους σε: Καταστήματα τροφίμων σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ, φούρνοι, κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, ζαχαροπλαστεία, κάβεςφαρμακείαπρατήρια υγρών καυσίμων, pet shop,καθαριστήρια, καταστήματα πώλησης καπνικών-ατμιστικών προϊόντων. 

Ανεμβολίαστοι κάτω των 18 ετών: Προβλέπεται η είσοδός τους σε μικτούς και αμιγείς χώρους με την επίδειξη αρνητικού αυτοδιαγνωστικού τεστ (self test). Επίσης το ίδιο ισχύει και για την είσοδο σε παιδότοπο, παιδιών ηλικίας 4 εως 17ετών.

ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥΣ 

Τι ισχύει για μικτούς χώρους, ιδίως όταν πρόκειται για καλλιτεχνικά δρώμενα: θεατρικές παραστάσεις, κινηματογραφικές προβολές, συναυλίες και ζωντανά θεάματα, ο χώρος που θα έχει επιλεχθεί, θα πρέπει να διαθέτει:• 50% ή ως 10.000 άτομα πληρότητα στη μικτή χρήση• 100% πληρότητα στην αμιγή τους χρήση (μόνο για εμβολιασμένους) και υποχρεωτική χρήση μάσκας


ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΜΜ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑΔικαστήρια μέχρι 15 άτομα στην αίθουσα. Νοσοκομεία 1 συνοδός ανά ασθενή. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς: 85% των επιβατών.

Στη μάχη των ελέγχων θα είναι: 8.000 αστυνομικοί με 1.900 συνεργεία των 10-15 ατόμων σε όλη τη χώρα και 400 στελέχη της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και της ΔΙΜΕΑ του Υπουργείου Ανάπτυξης.


ΠΡΟΣΤΙΜΑ: Διπλασιασμένα πλέον πρόστιμα, που ανέρχονται σε 5.000 ευρώ μαζί με αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για 15 ημέρες, σε περίπτωση που διαπιστωθεί παρέκκλιση από τα μέτρα.

Επιπλέον, οι επιχειρήσεις που δεν συμμορφωθούν με τους νέους υγειονομικούς περιορισμούς, θα εγγράφονται στην «μαύρη λίστα», δηλαδή ψηφιακή πλατφόρμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκειμένου να ενημερώνονται σχετικά οι πολίτες.

ΕΝΤΑΤΙΚΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΕ: χώρους νυχτερινής διασκέδασης, χώρους εστίασης μπαρ, εστιατόρια ιδίως με εξωτερικούς χώρους, μεγάλα εμπορικά κέντρα, σούπερ μάρκετ και λιανεμπόριο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΤα νεο – Οθωμανικά όνειρα κατέρρευσαν στη Ρώμη
Επόμενο άρθροΠρωταθλητής Ευρώπης ο Βαζαίος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ