Μπαίνουν οι βάσεις για το νέο γήπεδο του Άρη

Το πρώτο βήμα, από τα πολλά που πρέπει να ακολουθήσουν, έγινε για το όραμα του Άρη να αποκτήσει ένα σύγχρονο γήπεδο.

Στο κτίριο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συναντήθηκαν το πρωί της Παρασκευής (5/11) ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ, Θόδωρος Καρυπίδης, ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη, Λευτέρης Αρβανίτης, με τον Περιφερειάρχη, Απόστολο Τζιτζικώστα, τους Δημάρχους Θεσσαλονίκης και Πυλαίας-Χορτιάτη, Κωνσταντίνο Ζέρβα και Ιγνάτιο Καϊτεζίδη, τον αντιδήμαρχο του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Πέτρο Λεκάκη, και τον αρχιτέκτονα Τάσο Δούμα.

Όλες οι πλευρές έδειξαν διάθεση να προχωρήσει το πρότζεκτ και συζητήθηκαν ζητήματα, όπως το πλάνο υλοποίησης, αλλά φυσικά και η χρηματοδότηση του έργου. Φυσικά υπάρχουν ακόμη πολλά πράγματα να γίνουν, αλλά… μπήκε ο πρώτος σπόρος. Και το πιο αισιόδοξο σενάριο μιλά για υλοποίηση του έργο εντός πενταετίας.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αναλαμβάνει το κόστος ανάπλασης στην περιοχή που βρίσκεται το γήπεδο «Κλεάνθης Βικελίδης», αλλά και το κόστος ανάπλασης των δημόσιων υποδομών στην έκταση που θα κατασκευαστεί το νέο γήπεδο, στο παραλιακό μέτωπο του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, ενώ παράλληλα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» θα δημιουργηθεί χώρος δημόσιας χρήσης, χώρος πρασίνου, χώρος πολιτισμού και δημόσιας στάθμευσης. Στο χώρο του νέου γηπέδου θα αναπτυχθεί γενικότερα η περιοχή, ως εμπορικό κέντρο και περιοχή κατοικιών.

Άμεσα οι εμπλεκόμενοι φορείς θα υπογράψουν μνημόνιο συνεργασίας αναλαμβάνοντας συγκεκριμένες ευθύνες με χρονοδιάγραμμα, ενώ θα συσταθεί ειδική ομάδα με εκπροσώπους κάθε φορέα και του Άρη για να παρακολουθεί την εξέλιξη των εργασιών. Ταυτόχρονα θα γίνουν οι σχετικές μελέτες, που υπολογίζεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΆρης: Χωρίς Σχίζα, Πουλιανίτη κόντρα στον Προμηθέα
Επόμενο άρθρο«Εξετάζει» Αλεξανδρόπουλο η Μίλαν

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ