Αναζητώντας την ελπίδα

του Περικλή Στελλα

Από σήμερα και εγώ στην ομάδα του speaknews.Τιμή μου και χαρά μου και ευχαριστώ από καρδιάς έναν άνθρωπο που σέβομαι και εκτιμώ όσο λίγους στην ζωή μου. Με τεράστια προσφορά και διαδρομή που μου προσέφερε μία γωνιά εδώ. Ανδρέα Γερμανέ ευχαριστώ από καρδιάς.

Παρακολουθώντας κανείς τα γεγονότα και τα…δρώμενα στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού και ειδικότερα στον χώρο του ποδοσφαίρου, κυριεύεται από θλίψη και μόνο. Και εκφράζω βεβαιότητα ότι οι παλαιότεροι εκτιμούν πως η κατάσταση η άθλια που επικρατεί εδώ και δεκαετίες δεν πρόκειται να αλλάξει. Μπορεί να άλλαξε ήδη η ζωή του ανθρώπου στον πλανήτη λόγω της πανδημίας, αλλά η….ζωή στο ελληνικό ποδόσφαιρο, δεν παραμένει απλά η ίδια αλλά γίνεται ολοένα και χειρότερη.

Η κατάρρευση των αξιών της ζωής είναι δεδομένη σήμερα. Αιώνιες αρχές και ιεροί θεσμοί χλευάζονται εύκολα. Η ασυδοσία θεωρείται ελευθερία. Η ασέβεια ονομάζεται πρόοδος, η απάτη χαρακτηρίζεται ευφυΐα, η τιμιότητα ειρωνεύεται ως ανοησία. Ιδιαίτερα οργανωμένη η υποκρισία και η ανειλικρίνεια. Έχει χαθεί το βαθύ νόημα της ζωής. Η ζοφερή αυτή πραγματικότητα αποτυπώνεται καθημερινά μέσα στις κοινωνικές μας σχέσεις οι οποίες συχνά μάς επιφυλάσσουν δυσάρεστες εκπλήξεις. Η προδοσία, η αδικία, το ψέμα και η εξαπάτηση αποτελούν ενέργειες που μπορεί να γκρεμίσουν τον κόσμο μας.

Πριν από ενάμιση μήνα περίπου, Αρεοπαγίτες δικαστές που συνθέτουν την ομάδα του Διαιτητικού δικαστηρίου της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας(ΕΠΟ), έκριναν πως τρεις παράγοντες που είναι στην ηγεσία, στην διοίκηση της ΕΠΟ πήραν μία απόφαση που είναι παράνομη. Και όχι μόνο αυτό, αλλά την απόφαση την πήραν, ενώ γνώριζαν πως είναι παράνομη και μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ζήτησαν από τους δικηγόρους που συνθέτουν την νομική υπηρεσία της ομοσπονδίας, να τους δικαιολογήσουν. Και προσέξτε. Σύμφωνα με το καταστατικό της ΕΠΟ αλλά και των διεθνών ομοσπονδιών FIFA και UEFA, από την στιγμή που το διαιτητικό δικαστήριο έκρινε ότι οι τρεις αυτοί παράγοντες της διοίκησης της ΕΠΟ(Δημητρίου πρόεδρος, Αντωνίου αντιπρόεδρος, Τζαφέρης ταμίας) πρέπει να κηρυχθούν έκπτωτοι. Για την ιστορία, πρόκειται για παράνομες αδειοδοτήσεις σε δέκα ομάδες της Super League 2.Τότε, οι Δημητρίου, Αντωνίου και Τζαφέρης, ως μέλη της Επιτροπής Έκτακτων Θεμάτων της ομοσπονδίας, είχαν αποφασίσει να τις καταργήσουν, με αποτέλεσμα το Διαιτητικό Δικαστήριο να ακυρώσει την απόφαση-έκτρωμα των τριών μελών της ΕΠΟ.

Εδώ και ενάμιση μήνα περίπου όμως κανενός το αυτί δεν έχει ιδρώσει. Λες και δεν έγινε τίποτα. Δεν έχει αντιδράσει κανείς. Ούτε η κυβέρνηση, ούτε οι πρόεδροι των Ενώσεων, ούτε οι πρόεδροι των ομάδων, ούτε οι προπονητές, ούτε και οι αθλητές. Αλλά πολύ περισσότερο; Ούτε και τα υπόλοιπα μέλη της διοίκησης της ΕΠΟ που είναι απόλυτα πλέον εκτεθειμένοι. Το ίδιο και το μεγαλύτερο ποσοστό του τύπου. Γι αυτό και αναρωτιέμαι αν υπάρχει ελπίδα. Και η εκτίμηση μου είναι, πως όσο και να αναζητάμε την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο, για ένα έντιμο και καθαρό ποδόσφαιρο αυτή δυστυχώς δεν υπάρχει.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑκόμη μία ανανέωση συνεργασίας για τον ΠΑΟΚ που επέκτεινε το συμβόλαιο του Γιάννη Μιχαηλίδη μέχρι το 2025.
Επόμενο άρθροΕφετείο ακυρώνει το μέτρο Μπάιντεν για υποχρεωτικούς εμβολιασμούς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ