Λάντο Νόρις: «Να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να μην νιώθουν μόνοι»

Οπως αρκετοί άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι του αθλητισμού, ο νεαρός Βρετανός οδηγός της Formula 1, Λάντο Νόρις δεν διστάζει να μιλήσει δημόσια για την ψυχική υγεία, η οποία «τον έχει βοηθήσει πολύ» και μπορεί να «βοηθήσει τους άλλους» να μην αισθάνονται μόνοι, όπως δήλωσε με νόημα.

    Η Αμερικανίδα κορυφαία γυμνάστρια της σύγχρονης εποχής, Σιμόν Μπάϊλς, αποχώρησε από αρκετά αγωνίσματα των Ολυμπιακών Αγώνων αυτό το καλοκαίρι, η τενίστρια, Ναόμι Οσάκα από την Ιαπωνία, αλλά και ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιρικός αστέρας, Νεϊμάρ, έφεραν στο προσκήνιο, την συζήτηση για την ψυχική υγεία των αθλητών.

    Ο Νόρις, ο οποίος βρίσκεται από το 2019 και σε ηλικία μόλις 19 ετών, στο κορυφαίο επίπεδο ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αντιμετώπισε παρόμοια προβλήματα νωρίς στην καριέρα του και δεν το έκρυψε: «Με βοήθησε πολύ να δημοσιοποιήσω την κατάσταση. Δεν μίλησα στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να κάνω τους ανθρώπους να με λυπούνται, αλλά για να βοηθήσω άλλους ανθρώπους που με την σειρά τους θα βρουν την δύναμη να μιλήσουν. Μπορούν να πουν ο ένας στον άλλον: «Δεν είμαι μόνος. Τώρα είμαι πολύ καλύτερα σε σχέση με πριν από δύο χρόνια. Απολαμβάνω την ζωή πολύ περισσότερο. Δεν ανησυχώ και σκέφτομαι».

    Πριν από δύο χρόνια, ο νεαρός φιλόδοξος Βρετανός, δευτεραθλητής της Formula 2 το 2018, εντάχθηκε στην F1 και στην McLaren, ενώ συνεχίζοντας την τοποθέτηση του, επεσήμανε: «Πριν από μερικά χρόνια, όταν έκανα καρτ και για πολύ καιρό, είχα καταφύγει σε έναν ψυχολόγο για να με βοηθήσει. Τώρα όμως έχω μια πολύ καλή ομάδα γύρω μου. Τους μηχανικούς, τον προπονητή μου, τον μάνατζέρ μου και την οικογένειά μου, με τους οποίους μπορώ να μιλήσω για τα πάντα».

    Οπως συμβαίνει σε ένα γήπεδο τένις ή σε ένα ταπί γυμναστικής, ο οδηγός της Formula 1 είναι μόνος στο αυτοκίνητό του και η διανοητική διαύγεια, είναι απαραίτητη. Ειδικά, όταν καλείται να διαχειρισθεί και να επανέλθει μετά από μια αποτυχία, όπως αυτή που συνέβη στον Νόρις στην Ρωσία, όταν ήταν επικεφαλής στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και επειδή δεν άλλαξε λάστιχα για την βροχή που ξέσπασε ξαφνικά, έχασε την νίκη.

    «Θα υπάρχει πάντα κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού μου, που θα μου θυμίζει το Σότσι γιατί ήταν η πρώτη μου ευκαιρία να νικήσω στην F1. Αλλά είναι περισσότερο ως μία ανάμνηση, δεν με πονάει πραγματικά τώρα. Είμαι σίγουρος ότι υπήρξαν πολλοί οδηγοί ή αθλητές στο παρελθόν που αισθάνθηκαν το ίδιο, αλλά δεν είπαν ποτέ τίποτα. Δεν ξέρω εάν είναι επειδή είμαστε πιο ανοιχτοί σήμερα να πούμε αυτό που νιώθουμε», τόνισε ο νεαρός «πιλότος».

    Για τον Νόρις, ο οποίος είναι λάτρης των βιντεοπαιχνιδιών και… μετρά 4,2 εκατομμύρια ακόλουθους στο Instagram και πάνω από ένα εκατομμύριο στο κανάλι του στο Twitch, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι επίσης «μεγάλος παράγοντας σε αυτόν τον τομέα».

    Τα προβλήματα ψυχικής υγείας σε έναν αθλητή «μπορούν επίσης να αρχίσουν από τα social media, όχι απαραίτητα λόγω της αθλητικής κατάστασης στην οποία βρίσκεσαι», εξηγεί ο Νόρις, ο οποίος θέλει «να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής και όχι ένα αστέρι», εκτιμώντας «ότι θα έχει μια ευκαιρία το 2023 και το 2024 με την McLaren».

    Παρ΄ όλα αυτά, ο Βρετανός οδηγός, θεωρεί τον εαυτό του «προνομιούχο άνθρωπο» και «πολύ τυχερό» που κάνει αυτήν την εργασία: «Οι συνέπειες της φήμης μπορεί να είναι θετικές, εάν μπορείς να φωτίσεις την ημέρα ενός νεαρού θαυμαστή με μια selfie. Κι εάν περνάς μια κακή ημέρα, φοράς την κουκούλα σου κι΄ ελπίζεις να μην σε αναγνωρίσουν»…


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροSuper League 2 κατά ΕΡΤ: “Πρωτοφανής κίνηση, χουντική εντολή αποσιώπησης όσων συνέβαιναν στα γήπεδα”
Επόμενο άρθροΕξιτήριο έλαβε ο πρώην πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ