ΕΣΘ: Ερωτηματικό με τα μη αποδεκτά πιστοποιητικά των Βαλκανικών Χωρών!

Πλαστά πιστοποιητικά ή πρόβλημα στο σύστημα πιστοποίησης;

Σε δυσμενή θέση βρίσκεται ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης με αφορμή το ζήτημα των μη αναγνωρίσιμων πιστοποιητικών εμβολιασμού, τα οποία φαίνεται να προέρχονται από γειτονικές χώρες, όπως τονίστηκε σε επιστολή προς τους Άδωνι Γεωργιάδη και Παναγιώτη Θεοδωρικάκο.

Οι δύο προαναφερθέντες ως υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων και υπουργός Προστασίας του Πολίτη αντίστοιχα, τίθενται να επίλυσουν άμεσα το πρόβλημα των “αινιγματικών” πιστοποιητικών εμβολιασμού από τις βαλκανικές χώρες όπως η Ρουμανία, η Βουλγαρία και η Βόρεια Μακεδονία, λαμβάνωντας υπόψην τα νέα μέτρα προστασίας από τον Covid και τις συνέπειες αυτών για τους καταστηματάρχες της πόλης.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι ιδιωκτήτες καταστημάτων της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ένα μεγάλο ερωτηματικό γύρω από την εγκυρότητα των πιστοποιητικών που προέρχονται από τις παραπάνω χώρες, καθώς παρατηρήθηκε πώς δεν αναγνωρίζονται από το ελληνικό σύστημα πιστοποίησης. Ο ΕΣΘ με την επιστολή αυτή, τονίζει την ανάγκη για άμεση επίλυση του θέματος, αφού εκτός από την πτώση των εσόδων που έγινε εμφανής μετά τα καινούργια, αυστηρότερα μέτρα, οι συμμετέχοντες σε αυτόν, σκεπτόμενοι λογικά υποστηρίζουν δεν είναι δυνατόν ολόκληρο το ποσοστό των πιστοποιητικών να ανήκει στα λεγόμενα “πλαστά πιστοποιητικά”.

Όπως είναι φυσικό, οι καταστηματάρχες έδρασαν σύμφωνα με τον νόμο και δεν επέτρεψαν την είσοδο σε τουρίστες των οποίων το πιστοποίητικό δεν αναγνωρίστηκε από το σύστημα, με αποτέλεσμα να μειωθεί ακόμη περισσότερο ο τζίρος τους. Κλείνοντας, έγινε ξεκάθαρο από εκείνους πως σε αυτές τις ζοφερές εποχές για την οικονομία της Ελλάδας, δεν υπάρχει περιθώριο να χάσουν ούτε έναν πελάτη!


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΣταμάτη: «Υπέρτατη τιμή το εθνόσημο»
Επόμενο άρθροPAOK Action: Σημαντική κίνηση στήριξης στο Ειδικό Ψυχαγωγικό Κέντρο Α.μεΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ