Ήλιος της Κύπρου, Σεφαραδίτικο Φεγγάρι

Συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής από το Προξενείο της Κύπρου και την Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης.

Συναυλία με θέμα «Ήλιος της Κύπρου, Σεφαραδίτικο Φεγγάρι», στην οποία θα ακοστούν κομμάτια τη μεσαιωνική και αναγεννησιακή παράδοση της Κύπρου και τη Σεφαραδίτικη παραδοσιακή μουσική, διοργανώνουν το Γενικό Προξενείο της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη και η Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης την Δευτέρα 22 Νοεμβρίου στις 20:30, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η Είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη, και θα γίνεται με δελτία εισόδου που μπορεί κανείς να προμηθευτεί από τα εκδοτήρια που βρίσκονται στο Μέγαρο Μουσικής.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουνς τη συναυλία είναι:

Duo – Vivianna Giannaki & Mariano Gil

H Vivianna Giannaki και ο Mariano Gil συναντήθηκαν στο Buenos Aires, το 2017, όπου και ξεκίνησαν αμέσως να εργάζονται μαζί. Το 2020 κυκλοφόρησε το πρώτο τους κοινό άλμπουμ Pasiones Cruzadas. Έχουν παρουσιάσει, στην περιοδεία των τριών τελευταίων ετών, τη δουλειά τους σε συναυλιακές αίθουσες και διεθνή φεστιβάλ όπως: The Kennedy Center (Ουάσινγκτον, ΗΠΑ), Auditorio Nacional de Música (Μαδρίτη, Ισπανία), Musei Capitolini (Ρώμη, Ιταλία), Centro Cultural Nestor Kirchner CCK (Μπουένος Άιρες, Αργεντινή), Palacio de Carlos V (Monumental Complex – Ισπανία), Φεστιβάλ Astor Piazzolla 2019, Teatro Colón (Mar del Plata, Αργεντινή), μεταξύ άλλων.


Pellegrinaggio Al Levante Ensemble

To Pellegrinaggio al Levante Ensemble ιδρύθηκε το 2017 από την υψίφωνο Μαριάντζελα Χατζησταματίου και τον λουτενίστα και κιθαρίστα Νίκο Παναγιωτίδη. Η πρώτη συναυλία του σχήματος που έγινε και η αφορμή σύστασής του ήταν με χρηματοδότηση του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς και βασίστηκε στην ιδέα του μουσικού ταξιδιού. Το ρεπερτόριό του περιλαμβάνει παραδοσιακή και έντεχνη μουσική από περιοχές της νοτίου Ιταλίας, τη Ρώμη, τη Βενετία, περιοχές της Ελλάδος, όπως η Ήπειρος, η Μακεδονία και η Θράκη και καταλήγει σε ένα μεγάλο μουσικό “προσκύνημα” στις μουσικές παραδόσεις της Κωνσταντινούπολης. Το σχήμα συνεργάζεται με μεγάλο εύρος μουσικών από τον παραδοσιακό και κλασικό χώρο, ανάλογα με το ρεπερτόριο. Ο πρώτος δίσκος που θα περιλαμβάνει άγνωστα τραγούδια και παραλλαγές ήδη γνωστών τραγουδιών από τη μουσική παράδοση των Ελλήνων Εβραίων, θα κυκλοφορήσει μέχρι το τέλος του 2021 σε συνεργασία με το Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης και την Ισραηλίτικη Κοινότητα Θεσσαλονίκης.



Πρόγραμμα

Duo – Vivianna Giannaki & Mariano Gil

  1. Ο Ποιητάρης (Παραδοσιακό Κυπριακό)
  2. Αχερόμπασμαν (Παραδοσιακό Κυπριακό)
  3. Κόκκινη Τριανταφυλλιά μου (Παραδοσιακό Κυπριακό)
  4. La roza enflorese (Canción traditional Sefardí)
  5. Transatlántica (Mariano Gil)
  6. Νανούρισμα (Παραδοσιακό Κυπριακό)
  7. Τέσσερα τζιαί τέσσερα (Παραδοσιακό Κυπριακό)
  8. Τ’ Άη Γιωρκού (Παραδοσιακό Κυπριακό)

Pellegrinaggio Al Levante Ensemble

  1. Quando il Rey Nimrod
  2. Arie de mujer
  3. Yo boli de foja en foja
  4. Hermanas, Reina y Cautiva
  5. Missirlu
  6. La galana y el mar
  7. Sien drahmas el dia
  8. King David [κείμενο: Σαμουήλ (1,18) | μουσική: Eliyahu Gamliel, Matityahu Shelem)

Από κοινού Adio Kerida (Παραδοσιακό Σεφαραδίτικο τραγούδι)


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΠρώτο «διπλό» για τον ΠΑΟΚ και σημαντική νίκη για τον Ιωνικό
Επόμενο άρθροΟ Τσάβι απαγορεύει ρητά τα social media στη Μπαρτσελόνα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ