Καταλυτικές οι εκθέσεις παρατηρητή και Αστυνομίας για το Βόλος – Άρης

Στην αθλητική δικαιοσύνη παραπέμπονται πλέον όλα όσα έγιναν στο Πανθεσσαλικό Στάδιο και μένει να φανεί με ποιο άρθρο του πειθαρχικού κώδικα θα εκδικαστεί η υπόθεση .

Αυτό είναι το ζήτημα που θα κρίνει την εξέλιξη αυτής της υπόθεσης καθώς υπάρχουν καταγγελίες ότι η ΠΑΕ Βόλος είχε ανοιχτά τα εκδοτήρια του γηπέδου από τα οποία προμηθεύτηκαν εισιτήρια φίλοι του Άρη αλλά στη συνέχεια αυτοί συνάντησαν κλειστές πόρτες. Σε αυτή την περίπτωση, η υπόθεση θα εκδικαστεί βάσει του άρθρου 14 του πειθαρχικού κώδικα της ΕΠΟ που σημειώνει μεταξύ άλλων ότι… «Η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας υπέχει ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των δικών της φιλάθλων που βρίσκονται στο γήπεδο και ομοίως ενδέχεται να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και με περαιτέρω κυρώσεις, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο επόμενο άρθρο. Οι οπαδοί που καταλαμβάνουν τμήμα του σταδίου για τους φιλοξενούμενους, θεωρούνται ως οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδας, εκτός εάν αποδειχθεί το αντίθετο.

Η απρεπής συμπεριφορά συμπεριλαμβάνει ενδεικτικά τη βία προς πρόσωπα ή αντικείμενα, την πυροδότηση εμπρηστικών συσκευών, την εκσφενδόνιση αντικειμένου, την ανάρτηση πανό ή την εκφώνηση συνθημάτων με προσβλητικό για πρόσωπα ή πολιτικό περιεχόμενο ή την εισβολή προσώπων στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πούλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης.

Αντιθέτως, στην περίπτωση που η υπόθεση εκδικαστεί βάσει του άρθρου 15 τότε προβλέπεται τιμωρία από 2-4 αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο από 50.000 έως 250.000 ευρώ. Για την ακρίβεια, σημειώνει μεταξύ άλλων. «Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

β) Εάν η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο ή τα επεισόδια στους λοιπούς χώρους του γηπέδου κατά τα ανωτέρω, συνδέονται είτε με σημαντικές φθορές ξένης ιδιοκτησίας είτε με βιαιοπραγίες κατά προσώπων, χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ έως διακοσίων πενήντα χιλιάδων (250.000) ευρώ και ποινή διεξαγωγής αγώνων χωρίς θεατές, από δύo (2) έως τέσσερις (4) αγωνιστικές».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθρο“Έχουμε αναπτύξει κρεβάτια COVID στους διαδρόμους” Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Λάρισας στο ΣΚΑΪ
Επόμενο άρθροΣωκράτης Φάμελος «Η κυβέρνηση είναι ανεπαρκής και άβουλη να αντιμετωπίσει την ενεργειακή κρίση ακρίβειας»

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ