Τσάβι: «Ξέρω πως είναι δύσκολα, αλλά η Μπαρτσελόνα μπορεί να το γυρίσει!»

Ο Τσάβι παρουσιάστηκε αισιόδοξος πως με σκληρή δουλειά και σωστές επιλογές μπορεί να επαναφέρει την Μπαρτσελόνα στο σωστό δρόμο.

Συγκινημένος για την επιστροφή στο «σπίτι» του, αλλά και αποφασισμένος να βάλει σε μια τάξη το… χάος που παρέλαβε στην Μπαρτσελόνα δήλωσε ο Τσάβι κατά την παρουσίασή του.

«Δεν θέλω να ενθουσιαστώ πολύ, αλλά… είμαι ενθουσιασμένος. Σας ευχαριστώ όλους. Όταν έφυγα από εδώ, η Μπαρτσελόνα ήταν η καλύτερη ομάδα στον κόσμο. Η ομάδα αυτή έχει απαιτήσεις, δεν είναι αποδεκτές ήττες ή ισοπαλίες. Ξέρω πως η περίοδος αυτή είναι δύσκολη για το κλαμπ, αγωνιστικά και οικονομικά, αλλά έχω τη διάθεση και την αποφασιστικότητα να το γυρίσουμε. Θέλω όλοι να είναι απαιτητικοί, πρώτα από όλους οι παίκτες, γιατί είμαστε Μπαρτσελόνα. Θέλω το μέγιστο από τους ποδοσφαιριστές και τους συνεργάτες μου, αλλά και τη στήριξη από τον κόσμο. Δεν έχουμε δικαίωμα να απογοητεύσουμε τον κόσμο. Γι’ αυτό θα δουλέψουμε από αύριο πολύ σκληρά. Θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά για να έρθουν τα αποτελέσματα», τόνισε ο 41χρονος θρύλος της ομάδας.

 Παράλληλα αποκάλυψε πως ο Λιονέλ Μέσι τού ευχήθηκε καλή επιτυχία. «Ναι, μου έστειλε μήνυμα για καλή επιτυχία όπως ο Ετό και ο Ροναλντίνιο. Κάναμε πλάκα, του εύχομαι κι εγώ τα καλύτερα. Είναι ο καλύτερος παίκτης στην ιστορία της Μπαρτσελόνα, αλλά τώρα έχει φύγει και πρέπει να δουλέψουμε με τους υπάρχοντες παίκτες».

Για τις συγκρίσεις με τον Πεπ Γκουαρντιόλα είπε: «Είναι επιτυχία να σε συγκρίνουν με τον Πεπ, για όσα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο και την Μπαρτσελόνα, αλλά για μένα αυτή η σύγκριση είναι κακή (γέλια). Είναι για μένα ο κορυφαίος προπονητής του κόσμου».

Ερωτηθείς αν περιμένει μεταγραφές απάντησε: «Θα αξιολογήσουμε την κατάσταση και θα αποφασίσουμε. Είναι νωρίς, αλλά σίγουρα θα δουλέψουμε για να δυναμώσουμε την ομάδα».

Για το λόγο που δεν ανέλαβε νωρίτερα τα ηνία της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι είπε: «Την πρώτη φορά, τον περασμένο Ιανουάριο, δεν ένιωθα έτοιμος, τόσο από οικογενειακής άποψης, όσο και εγώ προσωπικά. Ήθελα χρόνο. Το καλοκαίρι, με τις εκλογές εν όψει, υπήρχε μεγάλη αβεβαιότητα και έκρινα πως δεν ήταν κατάλληλη στιγμή. Μετά, όταν με κάλεσε ο κ. Λαπόρτα, έκρινα πως ήταν η σωστή στιγμή. Πάντα τον θεωρούσα τον καλύτερο πρόεδρο στην ιστορία της Μπαρτσελόνα. Είναι ένας άνθρωπος που κοιτάζει μπροστά και του είπα το ναι».

Ο πρόεδρος Ζοάν Λαπόρτα αναφερόμενος στην πρόσληψη του Τσάβι είπε: «Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στον Τσάβι. Είναι δύσκολο το έργο που αναλαμβάνει, αλλά με έπεισε για όσα μου είπε πως μπορεί να βγάλει από αυτή την ομάδα. Και ο Ράικαρντ είχε δύσκολο έργο όταν ανέλαβε, ενώ ο Γκουαρντιόλα είχε πιο στρωμένη ομάδα. Ο Τσάβι ανέλαβε δύσκολη αποστολή, αλλά με τις γνώσεις και τα πάθος του θα πετύχει».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΘεοδωρικάκος στην Ουάσιγκτον: Η συνεργασία μας με τις ΗΠΑ αφορά και επεκτείνεται και στον τομέα της αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης
Επόμενο άρθρο“Έχουμε αναπτύξει κρεβάτια COVID στους διαδρόμους” Διευθυντής ΜΕΘ Νοσοκομείου Λάρισας στο ΣΚΑΪ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ