Η Premier League αρνείται αίτημα συλλόγων για φιλανθρωπικό σκοπό

 Η Premier League απέρριψε αίτημα των συλλόγων να φορούν τις εκτός έδρας εμφανίσεις τους στους εντός έδρας αγώνες της “Boxing Day” (26/12), προκειμένου να βοηθήσουν τη φιλανθρωπική οργάνωση στέγασης για τους αστέγους “Shelter”, όπως ανέφεραν βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Η Shelter ξεκινά την Τρίτη την καμπάνια “#NoHomeKit”, η οποία προτρέπει τους συλλόγους και τους φιλάθλους να δείξουν την υποστήριξή τους «σε άτομα που δεν έχουν ασφαλές σπίτι».

 Το Sky Sports ανέφερε ότι η “Shelter” προσέγγισε εννέα συλλόγους της Premier League που θα παίζουν εντός έδρας στις 26 Δεκεμβρίου, ενημερώνοντάς τους σχετικά με το θέμα των αστέγων και πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν στη συγκέντρωση κεφαλαίων για τη φιλανθρωπική οργάνωση.

 Σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ, οι παίκτες θα υπογράψουν τις μη χρησιμοποιημένες εντός έδρας εμφανίσεις, οι οποίες στη συνέχεια θα δημοπρατηθούν.

 «Η Premier League δέχεται μεγάλο αριθμό αιτημάτων από φιλανθρωπικές οργανώσεις κάθε σεζόν, ωστόσο δεν μπορούμε να τα υποστηρίξουμε όλα» δήλωσε στο Sky Sports εκπρόσωπος της Premier League και συμπλήρωσε: «Οι σύλλογοι έχουν το δικαίωμα να υποστηρίζουν φιλανθρωπικούς σκοπούς και ενθαρρύνουμε τους συλλόγους να το κάνουν, υπό την προϋπόθεση ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες της Premier League».

 Ο Οσάμα Μπούτα, διευθυντής εκστρατειών στη “Shelter”, είπε ότι η συγκεκριμένη φιλανθρωπική οργάνωση θέλει να ευαισθητοποιήσει για την έλλειψη στέγης μέσω της εν λόγω καμπάνιας.

 «Πιστεύουμε ότι “σπίτι” σημαίνει τα πάντα. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη θετική δύναμη του ποδοσφαίρου αυτά τα Χριστούγεννα και την κοινή μας σύνδεση με το “σπίτι”, για να ευαισθητοποιήσουμε σχετικά με την έλλειψη στέγης και τι μπορούμε να κάνουμε όλοι για να την καταπολεμήσουμε» είπε και πρόσθεσε:

 «Όλοι όσοι συμμετέχουν στο #NoHomeKit μπορούν να κάνουν κάτι ξεχωριστό φέρνοντας ολόκληρη την ποδοσφαιρική κοινότητα μαζί για να αντιμετωπίσουμε την έκτακτη ανάγκη στέγασης».

 Ο παλαίμαχος αμυντικός της εθνικής Αγγλίας, Γκάρι Νέβιλ, έγραψε στο Twitter: «Φανταστείτε ότι αρνείστε ένα αίτημα συγκέντρωσης χρημάτων και ευαισθητοποίησης για τους άστεγους» προτού προσθέσει ότι οι σύλλογοι θα μπορούσαν να αναγκάσουν την Premier League να αλλάξει την απόφασή της εάν την «πιέσουν πολύ».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑπίστευτο: Έφηβη σώθηκε κάνοντας το σήμα της κακοποίησης
Επόμενο άρθροΣυνάντηση του Θ.Καράογλου – Λ.Μπακούρα για τις νέες περιοχές που θα ενταχθούν στο δίκτυο φυσικού αερίου εντός του 2021

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ