ΟΑΣΘ:“Στάσιμοι Ελεγκτές” στα λεωφορία της Θεσσαλονίκης

Σε ριζικές αλλαγές όσον αφορά τη διαδικασία ελέγχου των εισητηρίων προχωράει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνίων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις νέες συνθήκες που επικρατούν πλέον στην Ελλάδα.

Ο Covid σε συνδιασμό με τα μέτρα προστασίας που αντιστοιχούν φαίνεται να επηρεάζουν και τις μετακινήσεις στην Θεσσαλονίκη, καθώς ο ΟΑΣΘ διαθέτει το μονοπώλειο για την πόλη. Υπό αυτές τις συνθήκες, παρά την μείωση των πολιτών που πλέον επιλέγουν να χρησιμοποίησουν το λεωφορείο, φαίνεται πως υπάχει ακόμη ένα ποσοστό αυτών που αρνούνται να επικυρώσουν εισητήρια.

Οι λεγόμενοι “Στάσιμοι Ελεγκτές” αποτελούν μια νέα προσθήκη από τον ΟΑΣΘ με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο όλων των επιβατών και την απρόσκοπτη λειτουργία των μέσων μεταφοράς στην πόλη. Όπως ανακοινώθηκε, οι νέοι ελεγκτές θα βρίσκονται μόνιμα εντός του λεωφορείου, θα παραμένουν για ολόκληρο το δρομολόγιο και πλέον θα φορούν πλέον ειδική ενδυμασία. Έτσι, θα ελέγχεται το όλο μήκος του οχήματος, καθ’όλη τη διάρκεια της διαδρομής, για εισητήρια, κάρτες απεριόριστων μετακινήσεων κ.τ.λ., μόνο με την χρήση smartphones και φορητών εκτυπώτικών συσκευών από τους ελεγκτές.

Ο διευθυντής διασφάλισης εσόδων του ΟΑΣΘ, Χρήστος Χατζηγεωργίου μίλησε για σεμινάρια επιμόρφωσης 80 υπαλλήλων, οι οποίοι πρόκειται να λειτουργόυν με τελείως διαφορετικό τρόπο από εκείνον που γνωρίζαμε έως σήμερα. Τα σεμινάρια αυτά θα αφορούν και την συμπεριφορά των οδηγών οι οποίοι τίθενται να υοθετήσουν ένα πιο επαγγελματικό προφίλ.

Η ευγένεια και η πρέπουσα συμπεριφορά απέναντι σε όλους, ακόμη και σε αυτούς που δεν θα έχουν επικυρώσει εισητήριο, αποτελεί πρωτεύων στόχος για την αναδιοργάνωση του ΟΑΣΘ, όπως τόνισε ο τμηματάρχης ελέγχου κομίστρου του ΟΑΣΘ, κύριος Μπινόπουλος. Οι παραπάνω αλλαγές ενδέχεται να πραγματοποιήθουν στο άμεσο μέλλον.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕπιβλητικός Άρης στην Πάτρα
Επόμενο άρθροΠαγώνη: Είχαμε νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου στο Γεννηματάς – Πάμε προς 10.000 κρούσματα άμεσα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ