Στον ανακριτή ο 35χρονος προπονητής τένις που κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων –Τι λέει η ομοσπονδία

Στον ανακριτή οδηγήθηκε νωρίτερα σήμερα Τρίτη, ο 35χρονος προπονητής τένις ο οποίος κατηγορείται ότι αποπλανούσε ανήλικες μαθήτριές του, διατηρώντας ερωτική σχέση μαζί τους. Ο 35χρονος βρισκόταν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών τουλάχιστον 2,5 μήνες.

Σε βάρος του προπονητή έχει ασκηθεί δίωξη για κατάχρηση ανηλίκων που συμπλήρωσαν τα 14 έτη, κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση και για γενετήσια πράξη με ανήλικο που συμπλήρωσε τα 14 έτη, κατ’ εξακολούθηση.

Οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων, τον συνέλαβαν την περασμένη Παρασκευή, όταν δυο αθλήτριες του ηλικίας 16 και 20 ετών, αποκάλυψαν την δράση του.

Ο 35χρονος προπονητής τένις σε σύλλογο των Βορείων Προαστίων φέρεται να είχε πάθος με τα ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αξιωματικούς του Τμήματος Προστασίας Ανηλίκων, οι οποίοι χειρίζονται την υπόθεση, ο 35χρονος βρισκόταν στο στόχαστρο των διωκτικών αρχών, τουλάχιστον 2,5 μήνες.

Αφορμή, στάθηκαν οι αρχικές καταγγελίες των γονιών του 15χρονου κοριτσιού, δίχως σε πρώτη φάση να ασκηθεί δίωξη στον προπονητή, μετά από μια ξαφνική αλλαγή στη συμπεριφορά του κοριτσιού, το οποίο κλείστηκε στον εαυτό του και δεν ήθελε να συνεχίσει το τένις.

Όπως διαπίστωσαν οι αστυνομικοί, ο 35χρονος όλα τα προηγούμενα χρόνια ζητούσε και έπειθε τις διοικήσεις των σωματείων όπου απασχολείτο, να προπονεί μόνο ανήλικα κορίτσια ηλικίας 12 έως και 14 χρονών, ταξιδεύοντας μόνος μαζί τους σε τουρνουά στην επαρχία.

Επιπλέον, νοίκιαζε διαμερίσματα σε μικρή απόσταση από τα γήπεδα όπου γίνονταν οι προπονήσεις. Είναι χαρακτηριστικό, πως είχε ενοικιάσει σπίτι σε απόσταση μόλις 200 μ. από τα κορτ των Άνω Λιοσίων, ενώ κάτι ανάλογο σκόπευε να κάνει και στον Ασπρόπυργο, όπου έως πρόσφατα συνέχιζε τις δραστηριότητές του.

Η ΕΦΟΑ καταδικάζει τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας σχετικά με τον προπονητή τένις που κατηγορείται ότι κακοποιούσε αθλήτριές του και καλεί όλους στον χώρο να ανοίξουν τα στόματά τους και να καταγγείλουν ανάλογα περιστατικά.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η οικογένεια του ελληνικού τένις καταδικάζει, χωρίς αστερίσκους, τα όσα είδαν χθες το φως της δημοσιότητας, κατόπιν υποβληθεισών μηνύσεων γονέων, για σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων από προπονητή αθλητικού σωματείου τένις.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΦΟΑ, όπως έχει πράξει και στο παρελθόν, καλεί και προτρέπει για μια ακόμα φορά, γονείς, αθλήτριες, αθλητές, προπονητές, εργαζόμενους στην Ομοσπονδία, στις Ενώσεις και σε Σωματεία-Μέλη να καταγγείλουν άμεσα, χωρίς επιφυλάξεις και ενδοιασμούς, τα φαινόμενα αυτά και θα είναι στο πλευρό τους με κάθε μέσο, για να τιμωρηθούν και να απομακρυνθούν από το τένις και τον αθλητισμό οι οποιοιδήποτε που θα κριθούν ένοχοι.

Εκφράζει βαθύτατη ικανοποίηση για τη γενναία στάση των αθλητριών και των οικογενειών τους, που με θάρρος κατήγγειλαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη τον προπονητή.

Αναμένοντας την εξέλιξη της ανακριτικής και ποινικής διαδικασίας και με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν, η ΕΦΟΑ θα κινήσει την πειθαρχική διαδικασία και στην Αθλητική Δικαιοσύνη, μέσω της Δικαστικής Επιτροπής της ΕΦΟΑ και της Επιτροπής Φιλάθλου Πνεύματος Ηθικής & Δεοντολογίας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής..

Το άθλημα του τένις ήταν, είναι και θα παραμείνει ασφαλές και «καθαρό», σύμφωνα πάντα με τις αξίες του αθλητισμού, του fair play, της αλληλεγγύης και της ισότητας των δύο φύλων, καθώς και της μη ύπαρξης και / ή εξάλειψης φαινομένων κατάχρησης εξουσίας, άσκησης κάθε μορφής βίας, οποιασδήποτε παρενόχλησης λόγω φύλου ή σεξουαλικής παρενόχλησης».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΆρης: Χειρουργήθηκε ο Σχίζας, άγνωστο πότε θα επιστρέψει
Επόμενο άρθροΗ Αστον Βίλα ανακοίνωσε τον Στίβεν Τζέραρντ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ