ΟΧΙ ΣΤΙΣ “ΕΥΚΟΛΕΣ” ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ.

Στη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για τη τροποποίηση διατάξεων του ποινικού κώδικα, ο βουλευτής Ά Θεσσαλονίκης Στράτος Σιμόπουλος ζήτησε να προστατευτούν οι αστυνομικοί από “εύκολες” κακουργηματικές διώξεις για ενέργειες που σχετίζονται με την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

“Στα πλαίσια της παρούσας συζήτησης και της βελτίωσης των διατάξεων του νομοσχεδίου, συντάσσομαι με την άποψη περί εξαίρεσης από σύλληψη και προσαγωγή στο αυτόφωρο, αστυνομικών υπαλλήλων για ενέργειες κατά την εκτέλεση της υπηρεσίας τους. Είναι δόκιμο, η άσκηση ποινικής δίωξης, να γίνεται κατόπιν διενέργειας ολοκληρωμένης Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης και εφόσον προκύψουν επαρκείς ενδείξεις ενοχής τους, να ασκείται ποινική δίωξη και να διατάσσεται η διενέργεια κύριας ανάκρισης.”

Μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ https://bit.ly/3HfqTts και το σχετικό απόσπασμα από την παρέμβαση στην Ολομέλεια της Βουλής.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΜήνυμα αισιοδοξίας από το εκθεσιακό τουριστικό «δίδυμο» Philoxenia-Hotelia, που επιστρέφει δυναμικά στις 12 με 14 Νοεμβρίου
Επόμενο άρθροΥπογράφηκε η συμφωνία δήμου Πάφου-ΤΕ.ΠΑ.Κ. για την εγκατάσταση της σχολής τουρισμού στην Πάφο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ