Πρώτα κρούσματα μεταξύ ξένων αθλητών σε test events στην Κίνα

Η Κίνα κατέγραψε τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ ξένων αθλητών σε δοκιμαστικές διοργανώσεις (test events) ενόψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που θα διεξαχθούν τον προσεχή Φεβρουάριο (4-20/2/2022) στο Πεκίνο. Δύο αθλητές του λουτζ της ίδιας εθνικότητας βρέθηκαν θετικοί στην COVID-19, όπως ανακοίνωσε το μέλος της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων, Χουάνγκ Τσουν, σε ενημέρωση στην κινεζική πρωτεύουσα. Ο Χουάνγκ πρόσθεσε ότι αμφότεροι έχουν μεταφερθεί σε ξενοδοχεία καραντίνας.

Οι κινεζικές αρχές εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα για να ελέγξουν τον κορονοϊό, καθώς έχουν επιλέξει την προσέγγιση της μηδενικής ανοχής ως προς την COVID-19. Γι’ αυτό όλοι οι συμμετέχοντες στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες θα υποβάλλονται καθημερινά σε έλεγχο, ενώ δεν θα παρακολουθήσουν τους αγώνες θεατές από το εξωτερικό. Επίσης, οι αθλητές και το υπόλοιπο προσωπικό που σχετίζεται με τους Αγώνες θα είναι «κλεισμένοι» μέσα σε μια «φούσκα».

«Θα συνεχίσουμε να αφήνουμε το άτομο να λαμβάνει μέρος σε προπονήσεις και δραστηριότητες που σχετίζονται με τους αγώνες, αλλά (το άτομο) πρέπει να παρακολουθεί αυστηρά την υγεία του και να κάνει τεστ για την COVID-19 κάθε ημέρα» τόνισε ο Χουάνγκ, αναφερόμενος στον πρώτο αθλητή που βρέθηκε θετικός. Επίσης, υπογράμμισε ότι το άτομο θα μένει στο δωμάτιό του, θα τρώει και θα μπαίνει σε οχήματα μόνο του.

Ο Χουάνγκ τόνισε ότι το δεύτερο κρούσμα ήταν στενή επαφή του πρώτου αθλητή, χωρίς να δώσει λεπτομέρειες για την εθνικότητά τους.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ