Αντίθετος δήλωσε ο Μενέντεζ στην πώληση F16 στην Τουρκία

Στο θέμα της αντίθεσης του στην αγορά F-16 από την Τουρκία., επανήλθε ωρίτερα ο πρόεδρος της επιτροπής εξωτερικών σχέσεων της Γερουσίας, Ρόμπερτ Μενέντεζ.

Συγκεκριμένα, ο κος Μενέντεζ δήλωσε την ξεκάθαρη αντίθεση του στην πώληση F-16 στην Τουρκία εάν αυτή δεν βελτιώσει, όπως είπε, τις επιδόσεις της στα ανθρώπινα δικαιώματα και αν δεν αλλάξει την εξωτερική της πολιτική η οποία όπως εκτίμησε αντιμάχεται των συμφερόντων ασφαλείας των ΗΠΑ, αναφέροντας ενδεικτικά την στάση της γείτονος στο ζήτημα της Λιβύης.

Μάλιστα είπε ότι το πρόβλημα του είναι με τον Ερντογάν και τις πολιτικές του, όχι με την Τουρκία κι ότι αυτός είναι που πρέπει να αλλάξει πορεία.

Όσο για τις απειλές του Τούρκου Προέδρου περί απόκτησης ρωσικών μαχητικών ο κος Μενέντεζ είπε ότι αυτές δεν πτοούν και προειδοποίησε πως θα επιδεινώσουν περαιτέρω την θέση της Τουρκίας καθώς θα υπομονεύσει την διαλειτουργικότητα εντός του ΝΑΤΟ.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κος Μενέντεζ «προσωπικά δεν είμαι υποστηρικτικός ως προς το να τους δώσουμε τα F-16. Έχω πραγματικό πρόβλημα με αυτό. Αυτή δεν είναι η Τουρκία που θέλουμε. Δεν είναι ο τύπος του συμμάχου στο ΝΑΤΟ που συμπεριφέρεται με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορούμε να τους διαθέσουμε κάποια από τα πιο προηγμένα οπλικά μας συστήματα.

Πηγή: skai.gr

Προηγούμενο άρθροΗ μεγαλομανία και οι επεκτατικές ονειροπολήσεις του Ερντογάν
Επόμενο άρθροΜένουμε ανοιχτοί με τη φιλοσοφία των μέτρων που απευθύνονται κυρίως στους ανεμβολίαστους

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ