Αυθεντικός Μαραθώνιος: Νικητής με ρεκόρ 17 ετών ο Γκελαούζος του Παναθηναϊκού

Ο Κώστας Γκελαούζος είναι ο νικητής του φετινού Αυθεντικού Μαραθωνίου της Αθήνας, κάνοντας δικό του το ρεκόρ διαδρομής από Έλληνα δρομέα! Ο δρομέας του Παναθηναϊκού έκοψε πρώτος το νήμα του τερματισμού στο Παναθηναϊκό Στάδιο, καλύπτοντας την ιστορική διαδρομή σε 2:16.49!

Η επίδοση αυτή κάνει παρελθόν το 2:17.56, ρεκόρ του Νίκου Πολιά, το οποίο κρατούσε από το 2004.

Ο 30χρονος νικητής του φετινού μαραθωνίου δήλωσε: «Η αλήθεια είναι πως ρίσκαρα πολύ, πέρασα αρκετά γρήγορα, το οποίο με χρέωσε μετά παρόλ’ αυτά έδειξα πολύ δυνατός και ότι έχω την επίδοση στα πόδια μου. Κρατήθηκα, το πίστεψα, το χρώσταγα στον κόσμο, τους ευχαριστώ όλους και στη διαδρομή και στο Καλλιμάρμαρο πραγματικά μου έδωσαν κίνητρο να καταφέρω αυτό που κατάφερα. Εύχομαι και του χρόνου να είμαστε εδώ με ένα καινούριο ρεκόρ και πιο πολύ κόσμο. Αφιερώνω αυτή μου την επιτυχία στον συναθλητή και φίλο μου, Παναγιώτη Καραΐσκο, ο οποίος δυστυχώς τέσσερις μέρες πριν νόσησε με κορωνοϊό. Να δούμε πόσο δύσκολα είναι τα πράγμτα όχι μόνο για εμάς τους ίδιους, αλλά και για τους συνανθρώπους μας γιατί πολλού άνθρωποι έχουν θυσιάσει όνειρα και μπορεί στο τέλος να τα χάσουν όλα. Του το αφιερώνω και του χρόνου εύχομαι να είμαστε εδώ και να ανεβάσουμε κι άλλο το επίπεδο.

Για εμένα κάθε τερματισμός είναι μία καινούρια αρχή, θα πατήσω πάνω σε αυτό που έκανα θα δω τα λάθη μου και θα προσπαθήσω να ανεβάσω κι άλλο το επίπεδο. Ανεβάζοντας τον ανταγωνισμό όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, κάνοντας επιτυχίες και φέρνοντας αυτό το ελληνικό αγώνισμα ψηλά και στην Ελλάδα».

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Παναγιώτης Μπουρίκας, ο οποίος τερμάτισε σε 2:22.33 και τρίτος ο Χαράλαμπος Πιτσόλης με 2:24.05


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΉττα για τη Σάκκαρη, μένει όμως στο παιχνίδι της πρόκρισης
Επόμενο άρθροΑσημένιο μετάλλιο η Θένια Σαρβανάκη (-63κ.) στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα νεανίδων, 5ος ο Σολακίδης στους έφηβους (-51κ.)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ