Ήττα για τη Σάκκαρη, μένει όμως στο παιχνίδι της πρόκρισης

Η Μαρία Σάκκαρη γνώρισε την straight sets ήττα από την φορμαρισμένη Πάουλα Μπαντόσα (6-7, 4-6) στον 2ο αγώνα της στο WTA Finals του Μεξικού, ωστόσο παρέμεινε εντός του παιχνιδιού της πρόκρισης στα ημιτελικά.

Δύο από τις πιο φορμαρισμένες παίκτριες σε όλο tour φέτος. Και οι δύο στην σεζόν της καριέρας τους. Προερχόμενες, φυσικά, και οι δύο από νίκη στο πρώτο τους παιχνίδι στο WTA Finals (η μεν επί της Σβιόντεκ, η άλλη επί της Σαμπαλέκνα). Μοιραία, λοιπόν, κάποια θα έχανε.

Και δυστυχώς αυτή η «κάποια» ήταν εν τέλει η Μαρία Σάκκαρη: η Ελληνίδα τενίστρια αντιμετώπισε την Πάουλα Μπαντόσα (νο 10 στον κόσμο) στο δεύτερο ματς στον όμιλό της στο Μεξικό και ήθελε τη νίκη που θα της έδινε, υπό προϋποθέσεις, την πρόκριση στα ημιτελικά της σπουδαίας διοργάνωσης από σήμερα.

Ωστόσο, παρά το γεγονός πως με μια ηρωική προσπάθεια κατάφερε να στείλει το πρώτο set στο tie-break αν και είχε βρεθεί πίσω με 2-5, δεν μπόρεσε να το «κλείσει» και το έχασε [7-6(4)].

Στο δεύτερο η Μαρία εκμεταλλευόμενη στο έπακρο τα υπέροχα drop shots της κατάφερε να πάρει πίσω ο break που είχε δεχτεί, όμως «έφαγε» εκ νέου ακόμα ένα στο 3-4 και έδωσε την ευκαιρία στη θριαμβεύτρια του φετινού Indian Wells να σερβίρει στο 4-5 για τη νίκη.

Παρά το γεγονός πως η Σάκκαρη «έσβησε» match points (όπως νωρίτερα μέσα στο σετ είχε σβήσει και 7 break points!), στο τέλος λύγισε και μετά από 2 ώρες και 6 λεπτά αγώνα υψηλοτάτου επιπέδου γνώρισε την ήττα.

Με αυτή τη νίκη η Μπαντόσα εξασφάλισε την πρόκρισή της στην τετράδα, ενώ παρά το… κίτρινο φύλλο η Μαρία περιμένει να δει τι θα γίνει στο ματς της Σβιόντεκ με την Σαμπαλένκα (03:30 ξημερώματα Κυριακής) για να γνωρίζει αν τη Δευτέρα που θ’ αντιμετωπίσει τη δεύτερη θα έχει απέναντί της μία παίκτρια αδιάφορη εντελώς καθώς θα έχει αποκλειστεί ή θα αναμένει τενιστικό αίμα κι αγωνιστική άμμο.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροEuroLeague: Ο τρομερός Μίροτιτς MVP της 9ης αγωνιστικής
Επόμενο άρθροΑυθεντικός Μαραθώνιος: Νικητής με ρεκόρ 17 ετών ο Γκελαούζος του Παναθηναϊκού

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ