Καλαφάτης: «Ο Τομέας Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών στηρίζει πρωτοβουλίες που ενισχύουν το τουριστικό άνοιγμα της χώρας στο διεθνές περιβάλλον»

Ενημερωτική εκδήλωση του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών στο πλαίσιο των κλαδικών εκθέσεων Philoxenia και Hotelia

«Στον Τομέα Μακεδονίας και Θράκης στηρίζουμε τουριστικές επενδύσεις που ανταποκρίνονται στα ποιοτικά ζητούμενα των επισκεπτών μας. Που αναδεικνύουν μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Λειτουργούμε ως επιταχυντής των έργων και των δράσεων που βελτιώνουν την εικόνα και την ελκυστικότητα της Θεσσαλονίκης, της Μακεδονίας και της Θράκης. Που δυναμώνουν τον ρόλο της χώρας στην Ευρώπη και τον κόσμο. Που ενισχύουν το τουριστικό άνοιγμα της Πατρίδας μας στο διεθνές περιβάλλον. Στόχος μας είναι ο Τουρισμός ν΄αποτελέσει δύναμη φυγής προς τα εμπρός. Δύναμη εξωστρέφειας για την Πατρίδα μας. Δύναμη οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας», τόνισε ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης. Ήταν ο οικοδεσπότης στην Ενημερωτική Εκδήλωση που οργάνωσε η Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Τομέα Μακεδονίας και Θράκης του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Παρουσίαση επενδυτικών εργαλείων στον Τουρισμό», στο πλαίσιο των εκθέσεων Philoxenia και Hotelia, στο περίπτερο 13 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.

Και ο κ. Καλαφάτης πρόσθεσε: «Οι αριθμοί, όπως η ραγδαία αύξηση του ΑΕΠ, τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια με τα οποία δανείζεται, πλέον, η χώρα, η θεαματική ανάκαμψη του Τουρισμού,  δείχνουν ξεκάθαρα πως η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποκατέστησε την εμπιστοσύνη στην οικονομία. Ότι οι μηχανές της ανάπτυξης επιταχύνουν διαρκώς. Ότι, μετά την πανδημία, η οικονομία μας έχει την εικόνα ελατηρίου που, αφού συμπιέστηκε, τώρα εκτινάσσεται.

Τις προοπτικές αυτές ενισχύει η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της Κυβέρνησης να επανατοποθετήσουμε τη Μακεδονία και τη Θράκη στο χάρτη της ευρύτερης γειτονιάς μας. Να κάνουμε τη Θεσσαλονίκη εκθεσιακό και συνεδριακό πόλο, διεθνή διαμετακομιστικό σταθμό, κέντρο εκπαίδευσης, έρευνας και καινοτομίας, κόμβο διαπεριφερειακής και διεθνούς συνεργασίας. Να κάνουμε, ταυτόχρονα,  τη Βόρεια Ελλάδα πιο ελκυστική για επενδυτές και επισκέπτες. Εκεί αποσκοπούν οι αναβαθμίσεις στις χερσαίες πύλες εισόδου, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια και τους οδικούς άξονες. Αλλά και οι τοπικές παρεμβάσεις».

«Σκοπός της εκδήλωσης είναι να δώσουμε την εκκίνηση για μια επενδυτική προοπτική», τόνισε ο συντονιστής της συζήτησης κ. Αναστάσιος Ζαφειρίδης, Προϊστάμενος του Τμήματος Ενημέρωσης Επενδυτών και Επικοινωνίας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Η πρώτη εισήγηση αφορούσε τον Αναπτυξιακό Νόμο όπου ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Ιδιωτικών Επενδύσεων κ. Δημοσθένης Ταχταλίδης εισήγαγε τους παρευρισκόμενους στις βασικές αρχές του Νέου Αναπτυξιακού Νόμου, που βρίσκεται –ήδη- σε διαβούλευση. Παρουσίασε επίσης, περιεκτικά, τις δυνατότητες που προσφέρει ο Αναπτυξιακός Νόμος 4399 στις επενδυτικές πρωτοβουλίες για τον Τουρισμό.

Ο κ. Αθανάσιος Κακούδης, Διευθυντής Διαχείρισης Προγραμμάτων της ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ στην εισήγηση του αναφέρθηκε στις δυνατότητες χρηματοδότησης, τις προϋποθέσεις και απαιτήσεις συμμετοχής των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων για δραστηριοποίηση σε τομείς του Τουρισμού στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ.

Ο κ. Γεώργιος Πετρίδης, Γενικός Διευθυντής της Αναπτυξιακής Νομού Θεσσαλονίκης παρουσίασε τις ευκαιρίες χρηματοδότησης επενδυτικών σχεδίων αγροτουρισμού και αλιευτικού τουρισμού στο πλαίσιο των τοπικών Προγραμμάτων CLLD/LEADER στη Π.Ε Θεσσαλονίκης.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν, με εξαιρετικό ενδιαφέρον, εκπρόσωποι φορέων του Τουρισμού αλλά και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο χώρο.​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Προηγούμενο άρθροΣτ. Καλαφάτης: “Τιμούμε την υπέρτατη θυσία των Κασσανδρινών, την προσφορά τους στην Εθνεγερσία των Ελλήνων”
Επόμενο άρθροΕπιστημονική μελέτη: Είναι τα εμβόλια έναντι της COVID-19 ασφαλή για τα παιδιά ηλικίας 5-11 ετών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ