Κορωνοιός: Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι των ειδικών – Τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας

Υπαρκτό είναι το ενδεχόμενο νέων περιορισμών για τους πολίτες που δεν έχουν εμβολιαστεί έναντι του κορωνοϊού, με τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη να διαμηνύει πως η κυβέρνηση θα λάβει οποιοδήποτε μέτρο χρειαστεί για τους ανεμβολίαστους «αν το κρίνουν οι ανάγκες».

«Δεν αποκλείουμε καμία περαιτέρω αυστηροποίηση στους ανεμβολίαστους αν το κρίνουν οι ανάγκες», τόνισε ο υπουργός Υγείας μιλώντας στην τηλεόραση του Open τονίζοντας ότι δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

«Φαίνεται ότι συγκρατείται η διασπορά αλλά αυτό μπορεί να είναι παροδικό, θα δούμε την κατάσταση σήμερα και αύριο και μετά θα μιλήσουμε για νέα μέτρα με τους ειδικούς», τόνισε ο κ. Πλεύρης και ξεκαθάρισε ότι τυχόν νέα μέτρα θα αφορούν μόνον στους ανεμβολίαστους.

Γκάγκα: Είναι πιθανό να ζητηθούν περισσότερα τεστ από τους ανεμβολίαστους

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, Μίνα Γκάγκα μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 δεν απέκλεισε να χρειαστούν περισσότερα τεστ για την κυκλοφορία των ανεμβολίαστων και παρέπεμψε στις εισηγήσεις της επιτροπης των Ειδικών που συνεδριάζει την Τετάρτη.

Στο «τραπέζι» η χρήση διπλής μάσκας στα ΜΜΜ

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ, τα μέλη της επιτροπής των ειδικών θα συζητήσουν μεταξύ άλλων για την επαναφορά της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, για τη χρήση διπλής μάσκας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς καθώς και για την επαναφορά της τηλεργασίας και το κλιμακωτό ωράριο προσέλευσης στην εργασία για τους ανεμβολίαστους.

Ειδικά για τη διπλή μάσκα στα ΜΜΜ, κυβερνητικές πηγές εκτιμούν ότι είναι ένα μέτρο που δύσκολα μπορεί να εφαρμοστεί αλλά και να ελεγθεί η τήρησή του. Αντίθετα για το κυλιόμενο ωράριο στο δημόσιο, σχολιάζουν ότι είναι ένα μέτρο που μπορεί να εφαρμοστεί.

Το σενάριο για υποχρεωτική τρίτης δόσης στους άνω των 65

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το παράδειγμα της Γαλλίας όπου είναι υποχρεωτική η τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους άνω των 65 ετών εξετάζεται και στη χώρα μας.

«Επιστημονικές μελέτες δείχνουν πως η τρίτη δόση δεν είναι αναμνηστική αλλά ενισχυτική. Στην παρούσα φάση επισημαίνουμε την αναγκαιότητα της τρίτης δόσης στους άνω των 65 και δεν την υποχρεώνουμε», σχολίασε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Πρόσθεσε ότι η ανταπόκριση για εμβολιασμό με την τρίτη δόση είναι πολύ μεγάλη ακόμη και στις ηλικίες άνω των 60 ετών και εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί «δεν θα χρειαστεί να μιλήσουμε για κάτι παραπάνω, όμως στο τραπέζι είναι όλα», υπογράμμισε.

Πηγή: skai.gr


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑ. Λοβερδος: Κατεβαίνω για να είμαι νικητής
Επόμενο άρθροΑντικατοχικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι Κύπριοι φοιτητές(φώτο και βίντεο)

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ