Αντικατοχικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν οι Κύπριοι φοιτητές(φώτο και βίντεο)

Με αφορμή την 38η «επέτειο», από την ανακήρυξη του ψευδοκράτους στην κατεχόμενη Κύπρο, οι φοιτητικές παρατάξεις των Κυπρίων της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν αντικατοχικές συγκεντρώσεις και πορεία διαμαρτυρίας.

Οι φοιτητές της της φοιτητικής παράταξης ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΣ συγκεντρώθηκαν αρχικά μπροστά από τον Ιερό Ναό της του Θεού Σοφίας. Στη συνέχεια έχοντας στα χέρια τους Κυπριακές και Ελληνικές σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στην συνεχιζόμενη Τουρκική κατοχή και το ψευδοκράτο ςπραγματοποίησαν πορεία προς το τουρκικό προξενείο.

Οι φοιτητές της Παγκύπριας Ενιαίας Οργάνωσης Φοιτητών Θεσσαλονίκης (ΠΕΟΦ) στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους πραγματοποίησαν και φέτος την καθιερωμένη απεργία πείνας , στην οδό Αγίου Δημητρίου απέναντι από το τουρκικό προξενείο Θεσσαλονίκης.

[easingslider id=”6511″]

Όταν η πορεία έφτασε στο Τουρκικό Προξενείο, οι Κύπριοι φοιτητές τοποθέτησαν στο οδόστρωμα μια επιγραφή με το σύνθημα «Δεν Ξεχνώ», στην οποία έβαλαν φωτιά τραγουδώντας και φωνάζοντας αντικατοχικά τραγούδια και συνθήματα, ενώ το ψήφισμά τους  το τοποθέτησαν πάνω στον κορμό του δέντρου που βρίσκεται μπροστά από το Προξενείο.

[fvplayer id=”1″]


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚορωνοιός: Ποια μέτρα βρίσκονται στο τραπέζι των ειδικών – Τα όσα είπε ο υπουργός Υγείας
Επόμενο άρθροΤέλος από την Μπασκόνια ο Ιβάνοβιτς

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ