GQ: Αθλητής της Χρονιάς ο Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μια πολύ σημαντική διάκριση επιφύλαξε για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο το GQ, ένα από τα μεγαλύτερα και μακροβιότερα (έτος ίδρυσης 1931) περιοδικά των ΗΠΑ.

Ο Έλληνας αστέρας του NBA αναδείχθηκε Αθλητής της χρονιάς, κι αυτή είναι μια διάκριση που υπερβαίνει τα αθλητικά όρια, αφού, όπως σημειώνεται στην έκδοση η λογική ήταν διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια.

Το 2021 πρωταρχικό κριτήριο ήταν οι προσωπικότητες που άσκησαν τη μεγαλύτερη και πιο ηρωική επιρροή μέσα στο 2021, με το περιοδικό να επιβραβεύει, εν τέλει, τη «γενναιότητα».

«Στην πραγματικότητα, πιστεύουμε ότι η γενναιότητα είναι το πιο σημαντικό και επίκαιρο πλεονέκτημα αυτής της εποχής και αποκαλούμε το 2021, ως το Έτος των Γενναίων. Έτσι, ψάξαμε σε όλη την κουλτούρα για ανθρώπους που ενσαρκώνουν το πνεύμα της γενναιότητας, ξεκινώντας από τα τρία αστέρια του εξωφύλλου που ανακοινώνουμε εδώ», υπογραμμίζεται στην ηλεκτρονική έκδοση του  GQ.

«Ο Αντετοκούνμπο δεν θέλει να είναι το νέο πρόσωπο του NBA, αλλά πιθανότατα δεν μπορεί να το εμποδίσει να συμβεί ούτως ή άλλως – λόγω της εμπνευσμένης ιστορίας της ζωής του, της ασυναγώνιστης αποφασιστικότητας στον ανταγωνισμό, του προγενέστερου χαρίσματος κι αυτής της εντυπωσιακής απόδοσης στα πλέι οφ του ΝΒΑ».

«Το ότι δεν θέλει να γίνει το πρόσωπο του ΝΒΑ σημαίνει ότι ο Γιάννης συνήθως δεν κάνει πράγματα όπως εξώφυλλα περιοδικών, φωτογραφήσεις μόδας ή προσωπικές συνεντεύξεις με δημοσιογράφους, οπότε είμαστε ενθουσιασμένοι που είμαστε η εξαίρεση», επισημαίνει το περιοδικό.

Αντετοκούνμπο: «Σε δύο χρόνια μπορεί να αλλάξω ομάδα…»

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αλλάξει ομάδα στο ΝΒΑ στα επόμενα χρόνια, στο πλαίσιο της συνέντευξης που παραχώρησε στο «GQ».

Μία ατάκα του ήταν αυτή που ξεχώρισε σε ό,τι έχει να κάνει με τα μπασκετικά δρώμενα, καθώς ο «Greek Freak» αναφέρε πως υπάρχει και το σενάριο του να μην τελειώσει την καριέρα του στους αγαπημένους του Μιλγουόκι Μπακς.

«Η μία πρόκληση ήταν να φέρουμε το πρωτάθλημα στο Μιλγουόκι και τα καταφέραμε. Ήταν πολύ δυσκολο, αλλά το πετύχαμε. Πραγματικά, πολύ, πολύ δύσκολο. Λατρεύω τις προκλήσεις. Ποια είναι η επόμενη; Η επόμενη μπορεί να μην είναι εδώ. Εγώ και η οικογένειά μου αποφασίσαμε προς το παρόν να μείνουμε στην πόλη που μας αγαπάει και μας προσέχει. Σε δύο χρόνια αυτό μπορεί να αλλάξει. Είμαι ειλικρινής μαζί σας. Πάντα είμαι ειλικρινής. Αγαπώ την πόλη και την κοινοτητα εδώ. Θέλω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ», δήλωσε ο απόλυτος πρωταγωνιστής του «μαγικού κόσμου».

Αυτό σημαίνει πως ο Γιάννης σκέφτεται να φύγει από τα «ελάφια»; Η ερώτηση αυτή απευθύνθηκε στον εκπρόσωπό του, Άλεξ Σαράτση, ο οποίος είπε: «Δεν νομίζω πως ο Γιάννης “σκέφτεται να φύγει από τους Μπακς”. Αλλά, ειλικρινά είναι κάπως: “Εντάξει, φτάσαμε την κορυφή. Η επόμενη πρόκληση θα είναι να το πάρουμε ξανά”. Τι θα συμβεί αν το πάρουν ξανά; Ποια θα είναι η επόμενη πρόκληση, το επόμενο εμπόδιο; Αν δούμε τα πράγματα από την μπασκετική οπτική, αυτό το παιδί στα 26 του έχει καταφέρει τα πάντα. Επομένως, κάποιες φορές πρέπει να δημιουργήσεις τις προκλήσεις σου».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαλαφάτης για την επέτειο του Πολυτεχνείου: “Τιμούμε τη γενιά της εξέγερσης”
Επόμενο άρθροΟ προϋπολογισμός της ΕΕ -2022 είναι φιλόδοξος και αναπτυξιακός.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ