Η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική κυριαρχία της

Ο Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του στην ΕΡΤ3 σήμερα, Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου, σε ερώτηση για το ποια είναι η στρατηγική της κυβέρνησης απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα, υπογράμμισε:

«Η Ελλάδα εργάζεται για την ειρήνη με γνώμονα το Διεθνές Δίκαιο, ως ένας σημαντικός παράγοντας σταθερότητας στην περιοχή. Παράλληλα, όμως, αυξάνει την αμυντική της ικανότητα, διευρύνει τις συμμαχίες της και υπογράφει νέες συμφωνίες αμυντικής συνεργασίας, αποκαθιστώντας ισορροπίες που είχαν διαταραχτεί σε βάρος της στο παρελθόν. Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα που εκπέμπει το μήνυμα ότι επιζητεί καλές σχέσεις με όλες τις υπόλοιπες χώρες της περιοχής. Είναι, όμως, και αποφασισμένη να προασπίσει την εθνική κυριαρχία της και τα κυριαρχικά δικαιώματά της έναντι οιουδήποτε θα ήθελε να τα επιβουλευτεί. Διαθέτουμε την ισχύ και είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να εγγυώμεθα αποτελεσματικά την ασφάλεια του ελληνικού λαού».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΗ μετα-Ερντογάν εποχή δεν σημαίνει αλλαγή της τουρκικής πολιτικής στα Eλληνοτουρκικά
Επόμενο άρθροΚαπραβέλος σε ΣΚΑΪ: Πεθαίνουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ- Να εφημερεύουν και ιδιωτικά νοσοκομεία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ