Απαιτείται εδώ και τώρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την πανδημία και επίταξη ιδιωτικών κλινικών

Sokratis_Famellos

«Ο κος Μητσοτάκης αρνείται να παραδεχτεί τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας όπως και τη νέα τραγική αύξηση κρουσμάτων και θυμάτων. Επιβεβαιώνει τα λεγόμενα των κ.κ. Βορίδη και Γεωργιάδη ότι οι αποφάσεις για την πανδημία λαμβάνονται με πολιτικά κριτήρια και πολλές φορές αγνοούνται οι προτάσεις των επιστημόνων. Δυστυχώς όμως αντίστοιχες αποφάσεις πέρυσι για τη Θεσσαλονίκη οδήγησαν στις τραγικές εξελίξεις που όλοι γνωρίζουμε, καθώς και σήμερα στο να έχουμε ογδόντα (80) θανάτους, απώλειες δηλαδή τρεις (3) φορές πάνω από την Γερμανία και έξι φορές από Γαλλία, Ιταλία, Πορτογαλία (θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού). Δε γίνεται, δεν επιτρέπεται όμως να συνεχίσουμε έτσι και για αυτό η κυβέρνηση οφείλει να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό και σοβαρότητα και να δεχτεί την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και του Ανδρέα Ξανθού για σχέδιο έκτακτης ανάγκης, για την ανάγκη διακομματικής συνεννόησης και ενημέρωσης των κομμάτων στο Υπουργείο Υγείας και για τη σύσταση Επιτροπής Επιστημόνων Κοινής Αποδοχής», δήλωσε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης, Σωκράτης Φάμελλος, στο δελτίο ειδήσεων του «Kontra Channel» με τον δημοσιογράφο Γ. Μελιγγώνη.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του δημοσιογράφου τόνισε ότι, όσο και η κυβέρνηση ΝΔ να απαξιώνει τις προτάσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα συνεχίσει να καταθέτει προτάσεις για τη διαχείριση της πανδημίας σεβόμενος την αγωνία, τον πόνο και το πένθος των πολιτών γιατί αυτό οφείλει στην κοινωνία. Η υποχρέωση μας είναι το συμφέρον των πολιτών και η δημόσια υγεία, όσο και όπως και να αντιδρά η ΝΔ.

Αναφέρθηκε ειδικότερα στην κατάσταση στη Θεσσαλονίκη, όπου εδώ και δύο (2) εβδομάδες είναι γεμάτες οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και δεκάδες πολίτες είναι διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ. «Αν ο Αλέξης Τσίπρας δεν επισκεπτόταν το Ιπποκράτειο για να αναδείξει το πρόβλημα, η κυβέρνηση δε θα επιτάχυνε την πρόσληψη εντατικολόγων. Η κυβέρνηση ΝΔ, είκοσι ένα (21) μήνες από την πανδημία δεν έχει στελεχώσει ακόμη τα νοσοκομεία με αποτέλεσμα ακόμη και σήμερα να κλείνουν τα περιφερειακά ιατρεία για να στελεχώσουν τις εντατικές, ενώ αντίθετα έπρεπε να κάνει προσλήψεις. Είναι μία τόσο απλή λύση και όμως τόσο δύσκολη για την κυβέρνηση που δεν μπορεί να υπερβεί την ιδεοληψία της ιδιωτικοποίησης λειτουργιών του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ). Είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση έχει την πολιτική ευθύνη για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς άλλες ευρωπαϊκές χώρες με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων δεν έχουν τόσο υψηλό αριθμό θνητότητας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε ότι αυτή τη στιγμή προέχει να δώσουμε τη μάχη για τη ζωή, να καταθέτουμε προτάσεις και να πιέζουμε την κυβέρνηση να ενισχύσει το ΕΣΥ, αυτό είναι που έχει τώρα ανάγκη η κοινωνία, απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το εάν ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα αναζητήσει ποινικές ευθύνες της κυβέρνησης για τη διαχείριση της πανδημίας.

Στη Θεσσαλονίκη έπρεπε να είχε γίνει επίταξη ιδιωτικών κλινικών εδώ και δύο (2) τρεις (3) εβδομάδες, πρόσθεσε, αλλά η κυβέρνηση δε θέλει να θίξει ιδιωτικά συμφέροντα. Αντίθετα έχει επιλέξει να μεταφέρει non COVID19 περιστατικά στις ιδιωτικές κλινικές ώστε να έχουν μεγαλύτερα κέρδη. Κλείνοντας τόνισε πως: «Έχουμε αργήσει ήδη πάρα πολύ, χρειαζόμαστε εδώ και τώρα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση της πανδημίας και άμεση επίταξη ιδιωτικών κλινικών. Χρειάζεται επίσης να ληφθούν μέτρα στήριξης της οικονομίας και όχι κυνικές δηλώσεις, όπως για παράδειγμα οι πρόσφατες δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη που χαρακτήρισε «αχάριστους» τους επαγγελματίες της εστίασης, καθώς και μέτρα για τη μεσαία τάξη και τους εργαζόμενους».​


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ