Επεισόδια μετά την πορεία στη Θεσσαλονίκη

Με επεισόδια ολοκληρώθηκε η καθιερωμένη πορεία για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου σε κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης. 

Κουκουλοφόροι που βρίσκονταν στην ουρά της πορείας που κατευθυνόταν μέσω της Εγνατίας προς την Πολυτεχνική Σχολή, άρχισαν να πετούν πέτρες και δεκάδες βόμβες μολότοφ στις διμοιρίες των ΜΑΤ μπροστά στο εργοτάξιο του μετρό, στο Σιντριβάνι.

Στη συνέχεια τα επεισόδια μεταφέρθηκαν μπροστά από την Πύλη Εμπορίου της ΔΕΘ, όπου κουκουλοφόροι πέταξαν αντικείμενα στις διμοιρίες των ΜΑΤ.

Στην πορεία συμμετείχαν φοιτητές, συνδικαλιστές, εκπρόσωποι κομμάτων, συνδικάτα και πολίτες κάθε ηλικίας. Γύρω στις 6.30΄, μετά την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων και τις καταθέσεις στεφάνων στον προαύλιο χώρο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, στην κεφαλή της πορείας τέθηκαν μέλη του Συνδέσμου Εξορισθέντων – Φυλακισθέντων κατά την περίοδο της δικτατορίας και ακολούθησαν τα μπλόκ του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, των φοιτητών. Στην κεφαλή της πορείας υπάρχε ένα μεγάλο πανό που έγραφε “Ο αγώνας συνεχίζεται για δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη”, ενώ οι συμμετέχοντες κρατώντας σημαίες και φωνάζοντας συνθήματα κατευθύνθηκαν προς το Προξενείο των ΗΠΑ στη Θεσσαλονίκη. 

Σε μικρή απόσταση από τον κύριο όγκο των διαδηλωτών ακολουθούσε το μπλόκ του ΣΥΡΙΖΑ και της νεολαίας του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ξεκίνησε από τη βόρεια πύλη της ΔΕΘ, ενώ στο πίσω μέρος της πορείας βρίσκονταν διαδηλωτές από την εξωκοινοβουλευτική αριστερά και τον αντεξουσιαστικό χώρο. 


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΕΚΑΒ: Συγκλονιστικά πλάνα απο τη διακομιδή 13χρονης στο νοσοκομείο (vid)
Επόμενο άρθροΒουλή των Ελλήνων : Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ