Κατάθεση στεφάνων στο μνημείο της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ

Στεφάνια και λουλούδια στο μνημείο για την 48η επέτειο εξέγερσης του Πολυτεχνείου, στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, κατέθεσαν το πρωί εκπρόσωποι σωματείων, φορέων, και οργανώσεων της πόλης καθώς και απλοί πολίτες.

«Σήμερα τιμούμε τη μνήμη της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τον αγώνα των νέων για τη δημοκρατία και την ελευθερία μας. Σαράντα οκτώ χρόνια μετά, τα αιτήματα των εξεγερμένων βρίσκουν γόνιμο έδαφος στη σημερινή εποχή και στις εργασιακές διεκδικήσεις για σταθερή και πλήρη εργασία, για μόνιμη απασχόληση, για μισθούς αξιοπρέπειας, για συνθήκες εργασίας, οι οποίες να εξασφαλίζουν την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων και για ένα αύριο, το οποίο είναι αυτό που θέλουμε και όχι αυτό που μας επιβάλλουν», δήλωσε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης Χάρης Κυπριανίδης.

«Το μήνυμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει ζωντανό, πολύ πιο επίκαιρο την εποχή που ζούμε», δήλωσε το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρης Παπατολίδης, προσθέτοντας πως είναι «επίκαιρα τα ζητήματα της πάλης του λαού για τα σύγχρονα δικαιώματα του απέναντι στην πολιτική των ξεχαρβαλωμένων δικαιωμάτων, των τσακισμένων μισθών» και «χρειάζεται ο λαός να συμμετέχει αποφασιστικά για να δικαιώσει όχι μόνο τους αγώνες της γενιάς αλλά τις δικούς του».

«Η μέρα αυτή πρέπει να είναι μέρα αναστοχασμού για όλους μας, όχι μόνο για εμάς που ανήκουμε στη γενιά του Πολυτεχνείου, αλλά και για τους σημερινούς νέους», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιώργος Αβαρλής, ενώ ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης επισήμανε ότι «η νέα γενιά με το εργατικό κίνημα μαζί με την τοπική αυτοδιοίκηση θα συνεχίσουμε τον αγώνα για τα δίκαια των εργαζομένων».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: Η τεχνολογική εξέλιξη μέσα από ένα ψηφιακό βίντεο κινουμένων σχεδίων δυο νέων που κέρδισε το πρώτο βραβείο στη Μπιενάλε της Φλωρεντίας
Επόμενο άρθροΚονταβέιτ – Σάκκαρη 2-1: Έδωσε μάχη αλλά ηττήθηκε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ