Συντάξεις στους Βορειοηπειρώτες και στους ομογενείς από χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.Η Ελλάδα οφείλει να πράξει το χρέος της.

« Άμεση εθνική και ηθική ανάγκη και επιταγή είναι η αποκατάσταση και η εκ νέου απονομή των συντάξεων στους Βορειοηπειρώτες», τόνισε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου. «Η Ελλάδα χρωστάει στον βορειοηπειρωτικό Ελληνισμό. Οφείλει να πράξει το χρέος της. Όταν οι Βορειοηπειρώτες αγωνίζονταν να κρατήσουν την ελληνικότητα και την θρησκεία τους κάτω από τις πιο σκληρές συνθήκες του καθεστώτος του ΕνβέρΧότζα, αντιμετωπίζοντας εκτελέσεις, φυλακίσεις, εξορίες, τότε κάποιοι στην Ελλάδα σφύριζαν αδιάφορα. Ήλθε η ώρα η Ελλάδα να αποκαταστήσει την βαριά αδικία σε βάρος των Βορειοηπειρωτών. Όπως ήλθε η ώρα να πράξει η ελληνική Πολιτεία το ίδιο και για τους ομογενείς από τις χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης», συμπλήρωσε ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας. Και κατέληξε, λέγοντας: «Χαίρομαι που ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεσμεύτηκε προσωπικά να εκπληρώσει αυτό το χρέος».


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΒουλή των Ελλήνων : Συνάντηση Κωνσταντίνου Τασούλα με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο
Επόμενο άρθροΑυξάνονται οι επιδοτήσεις στο Νέο «Εξοικονομώ» – Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ