Απαιτείται σχέδιο έκτακτης ανάγκης για την τραγική εξέλιξη της πανδημίας

Sokratis_Famellos

Στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται η Ελλάδα με τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας να αυξάνονται ακραία καθημερινά, στα σοβαρά λάθη της πολιτικής διαχείρισης της πανδημίας και στην ανάγκη αλλαγής ρότας στους κυβερνητικούς χειρισμούς, ακόμη και τώρα, μέσω του διαγγέλματος που αναμένεται να απευθύνει σήμερα ο κος Μητσοτάκης προς τους πολίτες, επικεντρώθηκε ο τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας και βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σωκράτης Φάμελλος, στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1» και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα».

«Ο κος Μητσοτάκης στο σημερινό του διάγγελμα πρέπει να ανταποκριθεί στην κρισιμότητα της δύσκολης κατάστασης που βιώνουμε και να μεταφέρει στην ελληνική κοινωνία ότι δεν πάμε καλά στην πανδημία, καθώς και να παραδεχτεί τα λάθη της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας. Πρέπει να σοβαρευτούμε και να αλλάξουμε ρότα, χρειαζόμαστε έστω και τώρα ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), μέτρα που εισηγούνται οι επιστήμονες και ενθάρρυνση του εμβολιασμού. Αν ο κος Μητσοτάκης δεν επαναλάβει πάλι δηλώσεις τύπου το «τελευταίο μίλι», ένα κανονικό καλοκαίρι και προσγειωθεί στην πραγματικότητα, τότε ίσως προκαλέσει ένα θετικό «σοκ» στην κοινωνία, γιατί χρειάζεται να παραδεχτούμε ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

Μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, πρόσθεσε, ότι ακόμη και σήμερα πολλά στελέχη της κυβέρνησης παραμένουν στη λογική ότι οι αποφάσεις λαμβάνονται με πολιτικά και όχι με επιστημονικά κριτήρια και ότι δεν έχουν γίνει λάθη στη διαχείριση της πανδημίας, ενώ μάλιστα χθες πάνω από είκοσι πέντε (25) άνθρωποι στη Θεσσαλονίκη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι εκτός Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) και είκοσι δύο (22) μήνες από την έναρξη της πανδημίας παρακαλούμε ακόμη για στελέχωση, ΜΕΘ και επίταξη ιδιωτικών κλινικών.

Ο Σ.Φάμελλος σημείωσε στη συνέχεια, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει προτείνει τη σύσταση Επιτροπής Επιστημόνων Κοινής Αποδοχής και διακομματικό διάλογο για την πανδημία, αλλά ο κος Μητσοτάκης επιμένει να προαναγγέλλει μέτρα χωρίς να λαμβάνει υπόψη τα επιστημονικά δεδομένα, όπως για παράδειγμα συνέβη με τις αποφάσεις για την παρέλαση και τις εκδηλώσεις της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη. Έθεσε το ερώτημα εάν τελικά τις αποφάσεις τις λαμβάνουν πολιτικά στελέχη ή επιστήμονες και εάν η κυβέρνηση τελικά ακούει τους επιστήμονες μόνο όταν την βολεύει.

Κλείνοντας δήλωσε: «Δεν μπορείς να ζεις το «τελευταίο μίλι» και να παρουσιάζεις ότι όλα βαίνουν καλώς με ογδόντα επτά (87) θανάτους την ημέρα. Η εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα είναι τραγική και για αυτήν την κατάσταση την πρωταρχική ευθύνη φέρει η κυβέρνηση και όχι η αντιπολίτευση. Χρειαζόμαστε κυβέρνηση και όχι διαγγέλματα. Η κατάσταση είναι δύσκολη και η εξέλιξη είναι τραγική. Έστω και τώρα ο Πρωθυπουργός οφείλει να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων, να παραδεχτεί τα λάθη της κυβέρνησης και να αναλάβει τις ευθύνες της».

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΑπό 27-30 Ιανουαρίου 2022 η 29η AGROTICA στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΑντικατοπτρισμός και αντιστροφή της πραγματικότητας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ