Έρευνα: Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελληνικός εκδοτικός κόσμος – Μια πρώτη χαρτογράφηση και οι τάσεις στην εποχή της πανδημίας

Με αφορμή τη διοργάνωση της 18ης ΔΕΒΘ, το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού διεξάγει μια πολύ ενδιαφέρουσα έρευνα με τίτλο «Μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ελληνικός εκδοτικός κόσμος, μια πρώτη χαρτογράφηση. Οι αναγνωστικές τάσεις στην εποχή της πανδημίας». Επιστημονικός υπεύθυνος της έρευνας είναι ο κ. Παναγιώτης Κάπος, Δρ. Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού.

Κατά τη διάρκεια της 18ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, σε ειδική εκδήλωση, θα αναπτυχθούν οι πυλώνες τής εν εξελίξει έρευνας και θα παρουσιαστούν τα πρώτα αποτελέσματα που σχετίζονται με τη δραστηριότητα των ελληνικών εκδοτικών οίκων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Επιπροσθέτως, κατά τη διάρκεια της 18ης ΔΕΒΘ, στο χώρο της Helexpo, θα διεξαχθεί έρευνα κοινού-επισκεπτών της Έκθεσης με ερωτηματολόγιο το οποίο θα αφορά σε θέματα που αγγίζουν το πεδίο του βιβλίου και των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης.

Με την ολοκλήρωση του συνόλου της έρευνας, το ελληνικό οικοσύστημα του βιβλίου θα έχει στη διάθεσή του, για πρώτη φορά,σημαντικά στοιχεία σχετικά με τη χρήση και αξιοποίηση των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης στον κλάδο των εκδόσεων. Το ΕΙΠ θα διαθέσει -έτσι- στους ενδιαφερόμενους πολύτιμες και εξαιρετικά χρήσιμες πληροφορίες οι οποίες θα βοηθήσουν σημαντικά τον εκδοτικό κόσμο και τους εργαζομένους στο χώρο του βιβλίου.


Τα άρθρα και τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν αποκλειστικά τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες κανενός.

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του speaknews.gr στο Google News πατώντας εδώ

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας : ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
Επόμενο άρθροΟλικό lockdown και υποχρεωτικός εμβολιασμός στην Αυστρία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ